Otomobil Audi S4 VE S5 satışları yeni yazılım testi için durduruldu

Audi S4 VE S5 satışları yeni yazılım testi için durduruldu

10.07.2017 - 15:03 | Son Güncellenme:

Alman otomotiv devi Audi S4 ve S5 model otomobil siparişlerine yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımı rakamlarını etkileyecek yeni motor yönetim yazılımı testi için bir süre ara verdi.

Audi S4 VE S5 satışları yeni yazılım testi için durduruldu

Audi yakıt ve karbondioksit salınım rakamlarını değiştirebilecek yeni bir yazılım testi için S4 ve S5 model otomobil satışlarını geçiçi bir süreliğine durdurdu.

Haberin Devamı

İki performans modeli yeni yazılımla üretilecek Audi otomobiller arasında yer alıyor.

Audi'de çalışan bir yetkili Audi'nin Avrupa Birliği için belirlenen karbondioksit salınımı ölçümü düzenlemelerindeki katı kurallara daha çok tolerans göstereceğini ve bu sebeple bazı Audi modellerinde karbondioksit salınımının ayarlanmasına sebep olacağını belirtti.

S4 ve S5 modellerine de uygulanan, otomobilde konfor ve işlevselliği artırmak için yapılan değişimlerle yakıt tüketiminde bir nebze artış olabileceği açıklananlar arasında.

Bu değişikliklerin A4 2.0 TFSI modeli için de geçerli olacağı fakat Audi'nin bu konu hakkında henüz net bir açıklama yapmadığı belirtiliyor. S4 ve S5 için spiarişlerin tekrar ne zaman açılacağına dair net bir tarih de verilmedi.

Haberin Devamı

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü