Otomobil Bayramda bu yollara dikkat!

Bayramda bu yollara dikkat!

23.08.2017 - 09:41 | Son Güncellenme:

Araştırmalar Kurban Bayramı'nda yola çıkmak için en uygun saatleri ortaya çıkardı. Kurban Bayramı öncesi yola çıkmak için en uygun saatler nedir?

Bayramda bu yollara dikkat

Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı tatilinin birleşmesini fırsat bilen tatilciler yola çıkmaya hazırlanıyor. Özel araçlarıyla tatile çıkacak olanlar şimdiden alternatif güzergahlar ve saatleri araştırmaya başladı. Peki bayram tatilinde yola çıkmak için en uygun saatler ne?

Haberin Devamı

Yapılan analizlerde trafiğin yoğun olduğu bölgeler ve yola çıkmak için en ideal saatler incelendi. Analizde İstanbul'un her iki yakasından da ideal yola çıkış saatleri sabah 10.00’dan önce veya akşam 21.00’den sonra olarak tespit edildi.

Araştırmada İstanbul'dan çıkış sırasında en yoğun trafiğin yaşanacağı noktalar da tespit edildi. Buna göre Anadolu Yakası'nda İstanbul çıkışı yönünde E5'te Uzunçayır-Maltape-Pendik, TEM'de ise Sultanbeyli-Kurtköy bölgeleri trafik yoğunluğunun en fazla yaşanacağı yerler olacak.

Avrupa Yakası'na bakıldığında da her bayram olduğu gibi Mahmutbey Gişeler sürücülerin en büyük kabusu olacak. Gişelerin yanı sıra Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yolunda da trafik sıkışıklığının yaşanması bekleniyor. Öte yandan Avrasya Tüneli'nin açılmasıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki bekleme süresiyse azaldı.