Otomobil Bu özellikleri rakiplerinden çok farklı!

Bu özellikleri rakiplerinden çok farklı!

19.09.2013 - 11:33 | Son Güncellenme:

1999 yılında otomobil piyasasına merhaba diyen BMW'nin ilk 4X4'ü X5, o günden günümüze kadar rakipleriyle yarışını başarılı şekilde sürdürdü.

Bu özellikleri rakiplerinden çok farklı

Sürücüye arazi şartlarında daha rahat sürüş imkanı sağlayan X5, özellikle kaygan ve çamurlu zeminlerdeki başarısıyla testleri tam puanla geçti.

Porshche Cayenne, Audi Q7 ve Range Rover Sport gibi sınıfında güçlü rakipleri bulunan üçüncü nesil X5, 14 yılın ardından getirdiği yenilikler ile bir adım öne çıktı.

Önceki versiyonlara göre daha sessiz ve hafif olan X5 şasi olarak daha iyi donatılmış. 32mm daha uzun ve 5mm daha geniş olan 2014 X5, yenilenen hava perdesi, havalandırma delikleri, çamurlukları, ön ızgara ve farları ile BMW stilini en iyi şekilde yansıtmış. 200 kilo daha hafif ve abilerine göre 5 katı daha güçlü olan X5, zarif gövde yapısı ile şık bir görünüme imza atıyor.

Yaklaşık 80 kilometre hızla insan, hayvan ve ısı yayan diğer nesneleri ayırt edebilen kızıl ötesi kamera sistemi sayesinde, çarpışma ve fren mesafesi hakkında sürücüyü uyaran sistemi X5'in göze çarpan en iyi teknik özelliklerinden biri. Bu özelliğin yanı sıra öndeki otomobil ile mesafe ayarı sağlayan sürüş yardımcı paketi de mevcut.

Kokpit bölümünde sürücüye dönük panelleri oldukça kolay derli toplu bir kullanım sağlıyor. 360 derecelik çevre görüş kamera sistemi aracın çevresini her açıdan görmenizi ve bu özellik sayesinde otomobil çok daha rahat park edilebilmenizi sağlıyor.

4.4 litrelik twin turbo V8 motoru, 450 beygir güç üretiyor. 0'dan yüz kilometre hıza yaklaşık 5 saniyede ulaşabilen X5, cüssesine göre etkili bir performans çiziyor.