Otomobil C-Elysee’nin üçte birini Türkiye'de satacak

C-Elysee’nin üçte birini Türkiye'de satacak

21.10.2012 - 23:13 | Son Güncellenme:

Fransız üretici Citroen'in özellikle sedan otomobillerin tercih edildiği ve Avrupa dışındaki pazarlar için geliştirdiği C-Elysee, Autoshow 2012 Fuarı ile birlikte ilk önce Türkiye'de satışa sunuluyor.

C-Elysee’nin üçte birini Türkiyede satacak

Türkiye, aracın ilk satışa çıktığı pazar olmasının yanı sıra 2013'te toplam üretiminin üçte birinin satıldığı ülke olacak.
Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, C-Elysee ile bir rüzgar yakalayacaklarını ve bu sayede önümüzdeki yıllarda markanın Türkiye'deki pazar payını yüzde 5 pazar payı hedefine doğru taşıyacaklarını kaydetti. Kasım ayının başından itibaren 29 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak C-Elysee'nin, ilk kez Türkiye'de piyasaya çıkacağını hatırlatan Tatoğlu, diğer ülkelerdeyse ileriki tarihlerde satılmaya başlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Rekor bu yıl geliyor
C-Elysee'nin İspanya Vigo'daki tesislerde, 2013'te tam yıl 30 bin adet kapasiteyle üretileceğini belirten Tatoğlu, "Bizim bu yılın son iki ayında satış hedefimiz 2 bin 100 adet. 2013'teyse tam yılda 10 bin adet satmayı planlıyoruz. Yani gelecek yıl C-Elysee üretiminin üçte biri Türkiye'de satılacak. 2013'den sonra Çin'in de devreye girmesiyle pazarlar artacak ve Türkiye, aracın tüm dünyadaki satışlarının yüzde 10'unu gerçekleştirecek" ifadesini kullandı.
Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, pazarda bu yıl için yüzde 10'luk bir daralma öngörülmesine karşın, yıl sonuna kadar 31 bin 500 adet satışla kendi rekorlarını kırmak istediklerini de söyledi. Tatoğlu, önümüzdeki yıllarda da amaçlarının yüzde 5'lik pazar payına ulaşmak olacağını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

4 MİLYON KM TEST
Kasım ayı başından itibaren satışına başlanacak Citroen C- Elysee, tamamen kendisine özgü bir model olarak geliştirilmiş. Yani bir Hatchback kardeşi yok. Özellikle uluslararası pazarlar için tasarlandığından, lansmanından önce Citroen mühendislerince dünyada pek çok ülkeyi gezip, farklı iklim ve yol şartlarında dört milyon kilometreden fazla test geçirmiş.
Uzun dingil mesafesi sayesinde geniş bir iç mekana sahip olan C-Elysee, aynı zamanda da hayli geniş bir bagaj hacmi sunuyor. Aracın 506 lt kapasiteli bagajı, sınıfının en büyüklerinden.

ABS ve ESP standart
Üç farklı donanım seçeneğine sahip C-Elysee’nin Türkiye'de satılacak tüm versiyonlarında ABS+EBD, EBA (Acil Fren Desteği) ve ESP (Elektronik Denge Programı) standart olacak. Aracın konfor özellikleri arasında da, donanım seçeneklerine göre değişebilen otomatik klima, arka park sensörü ve hız sabitleyici, Bluetooth özellikli radyo/CD/MP3 çalar gibi unsurlar mevcut.
Yeni C-Elysee'de ikisi benzinli toplam üç motor seçeneği olacak. 3 silindirli benzinli motor 1.2 VTi (72 HP), 100 km'de ortalama 5.3 lt tüketimle dizellerle yarışıyor. Bu motor manuel ya da otomatikleştirilmiş 5 vitesli şanzımanla alınabilecek. 1.6 VTi (115 HP) motorsa manuel ve 4 ileri tam otomatik şanzımanla satılacak. Son motor seçeneği olan 1.6 HDi (92 HP) ise yüksek çekiş gücü ve 100 km'de ortalama 4.1 lt’lik düşük yakıt tüketimi değerleriyle dikkat çekecek.