Otomobil Çin hükümeti sürücüsüz araçların halka açık yollarda testine izin verdi

Çin hükümeti sürücüsüz araçların halka açık yollarda testine izin verdi

19.12.2017 - 15:48 | Son Güncellenme:

Çin hükümeti sürücüsüz araçların halka açık yollarda test edilmesine izin verecek. Pekin Belediyesi Ulaşım Komisyonu, şehrin ana yollarında ve onaylanmış bölgelerinde kendi sürücüsüz araçların testlerine onay verdi.

Çin hükümeti sürücüsüz araçların halka açık yollarda testine izin verdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Pekin Belediyesi Ulaşım Komisyonu, şehir içi yollarda sürücüsüz araçların test edilmesine ilişkin düzenlemeleri açıkladı. Çin'de kayıtlı olan ve kendi kendine giden arabaları kapalı alanlarda test eden şirketler artık araçlarını Pekin'in yollarında test etme izni için başvuruda bulunabilirler. Verilen izin doğrultusunda insan sağlığına tehdit oluşturmayacağı ve trafik kazalarına neden olmayacağına inanılıyor. Hükümet yetkilileri sürücüsüz araçların ülke otobanlarında test edilmesini geçen sene yasaklamıştı.

Yönetmelik, her araç için sigorta satın almanın yanı sıra, firmaların araca beklenmedik durumlarda kontrol edilebilen insan güvenlik sürücüsü yerleştirmesini de şart koşuyor. Ulaşımı, telekomünikasyon, otomobil, bilgisayar bilimi ve hukuk uzmanlarından oluşan bir komite değerlendirecek.

Haberin Devamı

Çin'in teknoloji şirketleri ve otomobil üreticileri bunun olmasını bekliyorlardı. Baidu'nun Kasım ayında düzenlediği yıllık konferansı sırasında şirketin CEO'su Robin Li, Apollo platformunu kullanarak inşa edilen ootnom araçların seri üretiminin 2018'de başlayacağını söylemişti.