Otomobil ‘Çinli BYD Türkiye’de yatırım için çok istekli’

‘Çinli BYD Türkiye’de yatırım için çok istekli’

04.03.2010 - 00:10 | Son Güncellenme:

BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, distribütörlüğünü aldıkları Çinli BYD’nin Türkiye’de otomobil üretimi konusunda yatırıma sıcak baktığını söyledi

‘Çinli BYD Türkiye’de yatırım için çok istekli’

Benzinli ve elektrikli araç üreten Çinli BYD’nin Türkiye distribütörlüğünü alan BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, şirketin Avrupa’ya açılmak için Türkiye’de üretim yapmaya çok istekli olduğunu belirtti.
Boyner, BYD ile ilk görüşmelerinde “Önce satmaya başlayalım, üretimi sonrasında konuşuruz” şeklinde bir hava oluştuğunu, ancak daha sonra şirket yetkililerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Çin ziyareti sırasında “Biz Türkiye’de üretim yapmak istiyoruz” dediğini hatırlattı. İlk etapta benzinli BS 3 modellerini Türkiye’ye getireceklerini söyleyen Boyner, “İlk parti araçlar ağustosta gelecek. Yaklaşık 100 adet satmayı planlıyoruz. 2011’de de elektrikli ve hibrit modelleri getirmeye başlayacağız” dedi. Boyner, satışlarda birkaç yıl içinde 5 haneli rakamlara ulaşmayı arzuladıklarını ifade etti. Boyner’in öngörüsü, 2020’li yıllarda Türkiye’de 25 bin elektrikli araç satılacağı yönünde.
BYD’nin lityum pil konusundaki önemli üç üreticiden biri olduğunu belirten Boyner, “E6 elektrikli modeli bir şarjla 300 km yol kat edebiliyor. Aracın bataryalarının 2 bin kere şarj edilebilme ömrü var” dedi.

Haberin Devamı

‘Çinli BYD Türkiye’de yatırım için çok istekli’

Bol kaslı, elektrikli...
Fransız üretici Citroen, bu yıl da hayli zengin bir konsept yelpazesiyle Cenevre Fuarı’na gelmiş. Standın merkezinde yer alan “Survolt” ise, en ilgi çekeni. İki kişilik, bol kaslı ve hormonlu görüntüsüyle bakışları çeken Survolt, markanın motorsporlarına meraklı mühendis ekibi tarafından özenle yaratılmış. Elektrikli olduğu belirtilen ancak performans özellikleri açıklanmayan Survolt, tüm ihtişamına karşın bazı parçalarında kullanılan fuşya rengiyle hayli ilginç duruyor.


‘Çinli BYD Türkiye’de yatırım için çok istekli’

El yapımı dev ‘260’ yapıyor
Malezyalıların bu yıl yoğun katılım gösterdiği Cenevre Otomobil Fuarı’nda, ülkenin el yapımı otomobiller üreten markası Bufori de yerini aldı. Bufori’nin bu yılki yeniliği, dört kapılı bir limuzindi. Her ne kadar Bufori MKVI denilse de, fuarın şerefine “Bufori Geneva” diye tanıtıldı. Devasa görünüşlü bu dev, 6.1 litre 430 HP’lik motoruyla 0’dan 100 km/s’ye 6 saniyenin altında bir sürede ulaşıyor. Maksimum hızıysa 260 km/s Aracın içi deri ve ahşap kaplamalı...

Haberin Devamı

‘Çinli BYD Türkiye’de yatırım için çok istekli’

Ford’dan Focus SW sürprizi
Ford, fuarda yeni nesil Focus SW ve Kuga Powershift Otomatik ve Focus BEV gibi çevreci modellerini tanıtıyor. Firmanın dünya prömiyerini yaptığı yeni nesil Focus SW, 1.6 litrelik benzinli EcoBoost 150 ve 180 PS’lik motorların yanı sıra 105 PS ve 125 PS 1.6 litrelik benzinli ve 115 PS gücünde 1.6 TDCi turbo dizel motor seçenekleriyle geliyor. Focus SW Türkiye’de 2011’in ilk yarısında satışa çıkacak.

‘Çinli BYD Türkiye’de yatırım için çok istekli’

Alfa krizde spor takılıyor
Cenevre Otomobil Fuarı’nda 100. yılını kutlayan Alfa Romeo, yaşadığı zor günlerden kurtulmak için umut bağladığı sportif Giulietta modelini tanıtıyor. Yaz aylarında Türkiye’de de satışa sunulması planlanan ve orta sınıftaki 147’nin yerine geçecek olan Guilietta, markanın finansal zorluklarını aşmadaki en büyük kozu olacak.

‘Çinli BYD Türkiye’de yatırım için çok istekli’

Lüks elektrikli yolda
BYD’nin yanı sıra Amerikan lüks elektrikli araç üreticisi Fisker’ın da distribütörlüğünü aldıklarını ve ilk test araçlarını bu yıl getireceklerini kaydeden Osman Boyner, “Araçların Amerika’da da üretimi yeni başlıyor. Biz buraya test amaçlı ilk araçları getireceğiz ve 2011 yılı için sipariş toplayacağız” dedi. Fisker’ın Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkelerde de satışını yapacaklarını belirten Boyner, Karma’nın Türkiye fiyatının BMW 7 Serisi civarında olacağını bildirdi. Fiyatın 150-180 bin civarında olması bekleniyor.

Haberin Devamı

‘Çinli BYD Türkiye’de yatırım için çok istekli’

İspanyol Seat’a Shakira şovu
Cenevre Fuarı’nda Ibiza serisinin stationwagon versiyonunu ve elektrikli IBE Concept’i tanıtan İspanyol Seat, 2010 Avrupa Turnesi’nin sponsoru olduğu Kolombiyalı pop yıldızı Shakira’yı da standında ağırladı. Stantta küçük bir konser de veren ünlü yıldıza, Seat’ın Yönetim Kurulu Başkanı James Muir de eşlik etti.