Otomobil Clio’da F1 esintili otomatik vites...

Clio’da F1 esintili otomatik vites...

19.02.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Clio'nun direksiyondan da vites değiştirilmesine olanak tanıyan otomatik versiyonu satışta

Clio’da F1 esintili otomatik vites...
Türkiye’de de üretilen minik Clio'nun Formula 1 teknolojisinden esinlenilerek geliştirilen ve direksiyondan da vites değiştirilmesine olanak tanıyan otomatik şanzımanlı versiyonu satışa sunuldu.

Tamamen yeniden yaratılan ve satışa çıktığı ilk günden bu yana sınıfının ilgi gören modellerinden biri haline gelen yeni Clio'daki bu yeni direksiyondan kumandalı otomatik vites, sadece 1.6 lt 16V (112 HP) motor seçeneğiyle ve "Dynamique" donanım paketiyle birlikte sunuluyor. Renault'nun Formula 1'deki tecrübelerinden yola çıkarak geliştirdiği bu şanzıman, direksiyondan vites küçültme ve büyütme imkanı sunarak sürücüsünün sürüş keyfini yükseltiyor. Aracın 100 km’de karma parkurdaki yakıt tüketimi 7.5 litre olarak verilmekte.

Clio 1.6 otomatik seçeneğinde ABS+EBV, Acil Fren Destek Sistemi (AFU), sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları gibi güvenlik donanımlarının yanında klima, radyo-CD MP3 çalar, elektrikli dış dikiz aynaları, yol bilgisayarı, yükseklik ayarlı direksiyon ve sürücü koltuğu gibi konfor unsurları da standart. Otomatik klima, yağmur ve far sensörü ise "Teknoloji Paketi" ile isteğe bağlı olarak alınabiliyor. F1 şanzımanlı aracın anahtar teslimi liste fiyatları 36 bin 200 ile 42 bin 200 YTL arasında değişiyor.