Otomobil Dacia Duster ile sahne aldı

Dacia Duster ile sahne aldı

11.09.2013 - 09:56 | Son Güncellenme:

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda modellerini tanıtan Dacia, Duster ile iddialı bir başlangıç yaptı

Dacia Duster ile sahne aldı

Makyajlanmış olan Yeni Dacia Duster, başarısında büyük ölçüde pay sahibi olan tasarım özelliklerini hala muhafaza ediyor. Bu yeni modelde daha fazla göze çarpan 4x4 tasarım özellikleri bulunuyor.

Göze çarpan 4x4 stili
Aracın ön tasarımı iki adet krom kaplı şerit ile süslü yeniden tasarlanmış bir ızgara ile elden geçirildi. Ön ızgaranın artık yeni, alçağa yerleştirilmiş hava giriş kanalı ve gündüz sürüş lambalarına sahip çift optikli farlara sahip.
Bütün bu yenilikler bir yandan aracın duruşunu ve sağlamlığını vurguluyor.

“Aracı orijinal modelinin çekiciliği ve orantıları üzerine inşa ettik. Izgara gibi kimlik unsurları modernize edildi. Bunun yanı sıra otomobilin 4x4 özelliklerini güçlendirdik ve beğenilen tüm niteliklerini koruduk. Yeni Duster, başlangıçtaki DNA’sını sürdürürken daha da güçlü bir karaktere kavuştu.”

Yeni destek parçalı Duster-etiketli tavan barları otomobilin SUV karakterini vurguluyor. Yepyeni 16-inçlik “Koyu Metal” alaşımlı jantlar ve “Çamur ve Kar” lastikleri ise Yeni Dacia Duster’ın profiline taze bir hava katıyor.

Arkada ise yeni far grubu, özellikle de krom kullanımı ile ön kısımdaki dizaynı tamamlıyor; Krom kaplı bir egzoz çıkış borusu ve yeni “4WD” harfleri araçtaki tasarım değişikliklerini tamamlıyor ve aracın kişiliğini güçlendiriyor.
Duman Gri Yeni Dacia Duster’da sunulan yeni bir renk seçeneği.

Dacia Duster ile sahne aldı

İç mekanda büyük değişiklikler
Yeni Dacia Duster’ın iç tasarımı, dış görüntüsünün sunduğu vaatleri karşılayabilmesi açısından ciddi biçimde değiştirildi. Araç, SUV dünyasının özelliklerini yansıtabilmesi için aile hatchback’i görüntüsünden kaçınıyor.

Yeni, tamamen yeniden tasarlanmış olan ön göğüste iki adet dikey bileşen ile çevrelenen merkeze yerleştirilmiş bir konsol yer alıyor. Bu da aracın sunduğu sağlamlık duygusunu vurguluyor.

Yeni Dacia Duster, deri de dahil olmak üzere dört yeni döşeme seçeneği ile sunuluyor.
Aracın konfor düzeyi yeni tasarlanan koltuklarla arttırılırken arka koltuk sırasının arkalığı daha güçlendirildi.
Daha koyu kabin renkleri Yeni Dacia Duster’ın güçlü karakterini ve sağlam 4x4 özelliklerini vurguluyor.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ EĞLENCE
Yeni Duster’ın tasarımını ve kabiliyetlerini vurgulamak maksadıyla Dacia, çok çeşitli aksesuarlardan oluşan bir dizi kişiselleştirme olanağı sunuyor.

Daha güçlü bir 4x4 stili
Yeni Dacia Duster’ın görüntüsünü daha da iyi vurgulayabilmesi ve kişiliğini ifade edebilmesi amacıyla iki özel paket mevcut. “Adventure” paketi genişletilmiş tekerlek yuvaları, kapı eşiği koruyucuları sunarken “Off-road” paketinde saten krom yan barlar ve ön bar yer alıyor.

Günlük yaşamı kolaylaştıran aksesuarlar
Yeni Dacia Duster’ın içindeki yeni koruma ekipmanları otomobilin boş zamanlarda eğlence amaçlı kullanım olasılığını genişletiyor. Örneğin bagaj ve kabin için sunulan bir dizi koruyucu paspas, bagaj bölmesi ve arka koltuklar arasındaki koruyucu ızgara ve koltuk kılıfları ile bu özellik vurgulanmış oluyor. İlave ekipmanlar arasında 100 kg’ye kadar taşıyabilen çapraz tavan barları ve yükleme tablası yer alıyor.

Konfor
Yeni Dacia Duster daha da fazla konfor sağlaması bakımından ön park sensörleri, yangın söndürüme kiti, hırsızlık önleme sistemi ve çocuk koltuğu gibi güvenlik aksesuarları ile de sunuluyor.


Yeni ekipmanlar ve iyileştirilmiş özelikler her zamanki Dacia fiyatına
Yeni Duster klasik Dacia fiyatlarına sahip yeni ekipmanlar ve özeliklerle sunuluyor.
Makyajlanmış modellerde multimedya teknolojisi ve daha da pratik özellikler yer alıyor.

Araçtaki multimedya sistemi
Dacia MEDIA NAV, Bluetooth bağlantısı ve navigasyon içeren eksiksiz bir multimedya sistem olup artık Yeni Dacia Duster’da sunuluyor (döşeme seviyesine bağlı).

veya

Dacia Plug&Radio, en temel multimedya sistemi olup, radyo, MP3-uyumlu CD çalar, Bluetooth bağlantısı ve entegre jak ve USB soketleri içeren yalın ve etkili bir teknolojidir.

İyi düşünülmüş bir iç mekanda işlevsel ekipmanlar
Yeni Dacia Duster’da bir dizi yeni, işlevsel ekipmanlar yer alıyor: seyir kumandası/hız sınırlayıcı, arka park sensörlerı (bazı versiyonlarda), hareketli otomatik kilitleme ve dış hava sıcaklık göstergesi.
Artık kapılarda yer alan elektrikli cam kumandaları sürücü tarafından tek dokunuş özelliği ile donatıldı.

Yeni Dacia Duster’da 475 litrelik (versiyona bağlı) bagaj hacmi ve daha geniş kabin alanı sunuluyor. Bu yeni model arka koltuk sırası öne katlandığında sunduğu 3.3 litrelik ekstra bagaj alanı sayesinde 2.70 metre uzunluğa kadar eşyaları taşıyabiliyor.

Çıkarılabilir bagaj rafı ise bagajda yer alan eşyalara kolaylıkla erişilmesini ve bagaja daha rahat yerleştirilmesine imkan tanıyor.

Yeni aktif güvenlik ekipmanları…
Elektronik Denge Kontrolü (ESC) Yeni Dacia Duster’da (Euro 5 modelleri) standart olarak sunuluyor. Söz konusu sistem en zorlu koşullarda dahi engellerden kaçarken, virajlarda yol tutuşu kaybedilme riskinde ve kaygan zeminlerde otomobili yolda tutmaya yardımcı oluyor.
Standart olarak sunulan Acil Durum Fren Desteği (EBA) de kilitlenme önleyici frenleme sistemi ABS’yi tamamlayıcı özellik taşıyor.


…ve pasif güvenlik ekipmanları
Yeni Dacia Duster tüm yolculara kusursuz güvenlik sunması bakımından (ilk Euro 5 döşeme seviyesinden itibaren) sürücü ve ön yolcu hava yastıkları ile birlikte yan ve göğüs hava yastıkları ile donatıldı.
Emniyet kemerlerini takmayı unutan sürücüler ve ön yolcular görsel ve sesli bir sinyal ile uyarılıyorlar (Euro 5 versiyonları).
Arka koltuklar, bebek ve çocuk koltuklarının basitçe ve emniyetli biçimde takılabilmesi için Isofix bağlantı noktaları ile donatıldı.

Yeni Dacia Duster’da, ön panel üzerinden (sistem aktivasyonu) ve direksiyon simidi (hız ayarı) ile kumanda edilen seyir kumandası/hız sınırlayıcı (versiyona bağlı) bulunuyor.
Ekstra çeşitlilik ve performans için genişletilmiş motor serisi
Yeni TCe 125 benzinli motor
Yeni Dacia Duster TCe 125 benzinli motoru sunuyor.
TCe 125, dört silindirli, 1.2 litrelik doğrudan enjeksiyonlu bir turbo olup, torkunun %90’ını sadece 1.500 d/d’den itibaren sunuyor. Bu yeni motor hem yüksek performanslı olup hem de düşük kullanım maliyetleri ile son derece ekonomik. Yakıt tüketimi 6.0 l /100km olup, ömür boyu dayanıklı triger kayışı bakım gerektirmemektedir. TCe 125 motoru altı vitesli düz vites kutusu ile birlikte kullanılıyor.

Diğer motorlar
105 bg, 16V 1.6-litrelik motor 4x2 ve 4x4 modellerde kullanılıyor ve bazı ülkelerde benzinli LPG versiyon ile daha da düşük kullanım masrafları amacıyla sunuluyor.
Yeni Dacia Duster’da 1.5 dCi motorun iki versiyonu yer alıyor: 90 bg veya 110 bg.

Eco Mode fonksiyonu ve Vites Değişikliği Göstergesi ile azaltılmış yakıt tüketimi
Eco Mode (bazı versiyonlarda mevcut) sürücülere yakıt tüketimlerini azaltmada yardımcı oluyor. Sistem devreye sokulduğunda belirli sürüş ayarlarına kilitleniyor ve motor performansı ile hem sürücülerin hem de yolcuların konfor düzeylerini göz önünde bulundurarak iç mekan sıcaklık düzeyini sınırlıyor.

Vites Değişikliği Göstergesi (Gear Shift Indicator / GSI) sürücüyü vites değiştirmek için en uygun an konusunda bilgilendiriyor ve böylece hem yakıt tüketimini hem de CO2 emisyonlarını azaltıyor.

Akustik konfor
Yeni Dacia Duster’daki akustik özelikler ciddi biçimde iyileştirildi. Sürüş konforu daha iyi ses geçirmezlik yalıtımı ile artırıldı. Bu şekilde yol, rüzgar ve motor sesinin abin içine girmesinin önüne geçildi.



Zorlu koşullara uygun bir kompakt SUV
Yeni Dacia Duster etkileyici bir çevikliğini devam ettirmek üzere aynı kompakt gövde orantılarını sunmaya devam ediyor: 4.31 m uzunluk ve 2 m genişlik . Yüksek konumda oturan sürücü mükemmel bir görüş açısında sahip olup, optimum güvenlik için her türlü engeli önceden rahatlıkla görebiliyor.
Gerçek bir “off-road” aracı
Yeni Dacia Duster güçlendirilmiş gövde altı, zeminden yüksekliği ve off-road araç açıları ile hem off-road hem de pist kullanımı için çok uygun.

2013 RALLY DES GAZELLES’DE DACIA DUSTER BİR-İKİ-ÜÇÜNCÜ SIRADA
Bu sene 23’üncüsü düzenlenen “Rally des Gazelles”de sürücüler crossover kategorisinde Dacia Duster’lar ile birinci, ikinci ve üçüncü sırada tamamladı.
6 kategoride 15 gün süren ve günde 15 saat oryantasyon gerektiren ve kadınlardan oluşan takımlar eşsiz bir zafere imza attı.
Saida Berhamida ve Safae Challal (takım 315) şöyle konuştu: “Bu yarışta büyük bir zafer elde ettik. Duster çok etkileyici – sizi başka otomobillerin götüremeyeceği yerlere götürebiliyor!”
Bu sonuç Dacia Duster için çok önemlidir.

TEMEL DACIA DEĞERLERINE SAHİP: CÖMERT, GÜVENİLİR VE YALIN
Dacia, otomobile yeni bir bakış açısı getirdi. Parasının değerini bilen müşteriler artık yepyeni bir otomobil sahibi olabiliyor.
Dacia kullanıcılarının, otomobillerinin meşhur güvenliği ve kolay bakım özellikleri sayesinde içleri rahat.
Ünlü güvenilirlik
Renault Grubu’nun yüksek standartları ve uzmanlığı
Dacia, kalite açısından Renault Grubu’nun uzmanlığından istifade ederken, Renault-Nissan İttifakı’nın süreçlerinden ve standartlarından da faydalanıyor.
Yeni Dacia Duster Romanya’daki Pitesti tesisinde üretiliyor.
Grubun diğer tüm üretim tesisleri gibi Pitesti fabrikası da kaliteli üretim ve çok sıkı üretim standartlarının uygulanmasını gerektiren Renault Üretim Yolu anlayışını uyguluyor.
Dacia, İtifak motorlarının güvenilirliğini bünyesinde barındırıyor. Bunlar arasında 2012’de bir milyondan fazla satış gerçekleştiren 1.5 dCi de var. Yeni Dacia Duster aynı zamanda 4x4 araçlar konusunda Nissan deneyimlerinden faydalanıyor.
Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika ve İtalya’da 29.000 müşteri ile gerçekleştirilen bir araştırmaya göre Dacia, 2012’nin en güvenilir markası oldu.

Dacia markası, son dört senede zenginleştirdiği ürün yelpazesi ile Wertmeister ödülünü kazandı. Alman dergisi Autobild tarafından dağıtılan bu ödül en iyi değeri sunan araçlara veriliyor.
Kullanım rahatlığı
Üreticinin sunduğu 3 yıl/100.000km garanti markanın tüm modeller için geçerli. Bu garantiye şebeke dahilindeki herhangi bir bayideki servis işlemleri ve orijinal parçalar kullanılarak yapılan onarımlar da dahil.
Dacia, daha da fazla kullanım rahatlığı yaşatmak için garanti uzatma sözleşmeleri de sunuyor.

BİR OTOMOBİL, BİR MARKA, İKİ BAŞARI HİKASİ
Duster macerası Dacia Duster, üç yıldan biraz daha uzun bir sürede 400.000 adet satarak tam bir başarıya dönüştü. Duster, 2012 senesinde Fransa’nın en çok satan otomobillerinden oldu. Bu araç markanın imajını yükseltti ve yeni müşteriler kazanılmasına neden oldu.

Duster’ın başarısı uygun fiyatlı olmasından başka nedenlere de dayanıyor. Araç büyük bir başarıya imza attı çünkü üstün nitelikler sunuyor.
Tüm bu niteliklerin ilki, SUV dünyasına atıfta bulunan tasarımıdır.
Duster aynı zamanda etkileyici bir off-road aracı. Trophée Andros, Pikes Peak ve Rally des Gazelles gibi üst düzey etkinliklerde elde ettiği başarılar bunu kanıtlıyor.


Duster günlük hayat konusunda sunduğu pratiklik ile de ön plana çıkıyor. Aracın çok geniş bir kabini ve bagaj hacmi var.
Duster’ın kullanım masrafları da çok düşük; yakıt tüketim düzeyleri az olan İttifak motorları (LPG modeli de dahildir) ve maliyeti azaltılmış servis paketleri sayesinde Dacia’nın satış sonrası teklifleri de ön plana çıkıyor.
Dacia Duster’ın yeni versiyonu ile macera devam ediyor.

“Duster her şeyden önce herkesin beğenisini kazanan mükemmel bir tasarıma sahip. Günümüzde 400.000’den fazla müşteri Duster kullanıyor; bu, üç yıl gibi çok kısa sürede elde edilen büyük bir başarıdır. Söz konusu müşterileri aracın tasarımı, off-road becerileri ve eşsiz fiyatı cezbetti. Her zamankinden daha fazla Duster haline gelen Yeni Duster, gerçek bir efsane olma yolunda ilerliyor.”