Otomobil Daimler Çin'de batarya fabrikası kuruyor

Daimler Çin'de batarya fabrikası kuruyor

06.07.2017 - 16:50 | Son Güncellenme:

Alman Daimler elektrikli otomobil pazarının taleplerine cevap verebilmek için Çin'de batarya fabrikası kuruyor.

Daimler Çinde batarya fabrikası kuruyor

Daimler ve Çinli partneri Pekin Benz Automative, Çin'in Pekin kentinde yer alan üretim alanının yanına yeni bir batarya fabrikası inşa ediyor.

Haberin Devamı

İki şirketin 655 milyon avro değerindeki yatırımıyla Daimler çatısı altında üretilen Mercedes EQ gibi markalara batarya üretecek. Batarya hücreleri Çin'de üretilecek.

2020 yılında faaliyete geçmesi beklenen batarya fabrikası Daimler'in Almanya dışında üretim yapacak ilk bataraya fabrikası olacak.

Daimler Çinde batarya fabrikası kuruyor

Daimler 1 ay önce Almanya'da 490 milyon avroluk yatırımla batarya fabrikasını faaliyete geçirmişti.

Almanya'da ve Çin'de bulunan batarya fabrikaları Daimler çatısı altındaki markalar için küresel ölçekli batarya üretimin merkezleri olacak. Toplamda 1 milyor avro yatırım alan merkez ilk olarak Mercedes modelleri için batarya üretecek.

Daimler Yönetim Kurulu Üyesi Hubertus Troska 2025 yılı itibari ile Çin Pazarı'nın, Mercedes-Benz marka elektrikli otomobillerin satışında azımsanamayacak ölçüde bir satış rakamını yakalayacağını, bu sebeple yerel üretimin elektrikli otomobil portföyünde büyük önem taşıyacağını ve elektrikli otomobiller için yerel talebe her şekilde hizmet etmenin elzem olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Daimler Çinde batarya fabrikası kuruyor

Mercedes ve Daimler firmalarının alt markası olan Mercedes EQ ilk otomobil modeli EQ C'yi 2019 yılında tanıtacak.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü