Otomobil Devler liginin yeni üyesi Subaru Ascent...

Devler liginin yeni üyesi Subaru Ascent...

13.04.2017 - 15:26 | Son Güncellenme:

New York Otomobil Fuarı‘nda tanıtımı gerçekleştirilen Ascent’in yakın zamanda üretim bandına çıkması bekleniyor.

Devler liginin yeni üyesi Subaru Ascent...

Kasım 2016’da Los Angeles Otomobil Fuarı kapsamında düzenlediği etkinlikle yedi kişilik devasa SUV konsepti Viziv-7‘yi tanıtan Subaru, görünüşe göre bu segmentte önümüzdeki günlerde çok daha iddialı bir konuma gelmek istiyor.

Haberin Devamı

New York Otomobil Fuarı için hazırlandığını bildiğimiz Japon devi bir sürpriz yaparak Viziv-7’nin ardından yedi kişilik yeni konsept modeli Ascent‘in tanıtımını gerçekleştirdi. Ascent tasarım ve donanımlarının yanı sıra motor teknolojisiyle de Subaru’nun yeni yüzünün bir arada toplandığı bir model olacak.

Subaru’nun “Dinamik x Yekpare” adını verdiği tasarım dili üzerine geliştirdiği ikinci SUV modeli olan Ascent, devasa ön ızgarası, kartal gözü formundaki LED far yapısıyla doğrusunu söylemek gerekirse oldukça güçlü bir karakter ortaya koyuyor. Aracın boyutlarına baktığımız zaman 5.049 milimetrelik uzunluk, 1.989 milimetrelik genişlik, 1.839 milimetrelik yükseklik ve 2.972 milimetrelik aks mesafesi değerlerinr olduğunu görüyoruz. Subaru’nun Viziv-7’de olduğu gibi jant tercihini 21 inç büyüklükten yana kullandığı konsept iç tasarımıyla da oldukça iddialı.

Haberin Devamı

Merkezdeki multimedya ekranına dikey konumda yer veren tasarımcılar burada ilginç bir şekilde ekran içine fiziksel tuş koymayı tercih etmiş. Sürücü ekranı kısmında da yüksek çözünürlüklü dijital ekrana sahip olan iki tonlu deri döşeme ile araç haberimizin başında da bahsettiğimiz gibi bu alanda da oldukça iddialı.

Subaru’nun geçtiğimiz yıl tamamen elden geçirdiği global platformu üzerine geliştirileceği ifade edilen Ascent’te markanın turbo beslemeye sahip direkt enjeksiyonlu yeni boxer motorunun kullanılması bekleniyor. İlk bakışta hemen herkes gibi bizleri de etkilemeyi başaran Ascent’in seri üretime hazır versiyonunuysa 2018 yılında Amerika’da satışta görmeyi bekliyoruz.

Volkswagen’in de Atlas ile birlikte dahil olduğu bu devler ligi yeni üyeleriyle oldukça çekişmeli bir hal alacak gibi gözüküyor.

Kaynak: LOG