Otomobil Doblo 4 x 4

Doblo 4 x 4

29.06.2006 - 20:18 | Son Güncellenme:

.

Doblo 4 x 4

(2003)

Tofaş’ın, Türkiye’de geliştirdiği hafif ticari araç Doblo’nun, Türkiye’de geliştirilen 4 x 4 versiyonu, bu yıl 27’ncisi düzenlenen İtalya’daki Bologna Motor Show’da görücüye çıkıyor. Saffet Üçüncü’nün başında bulunduğu Fiat - Abarth Motorsport tarafından geliştirilen Doblo 4 X 4, “Doblo Sandstorm" adıyla 7 - 15 Aralık’ta Fiat standındaki yerini alacak.
Daha önce de önemli başarılara imza atan Ali Deveci - Galip Gürel ikilisinin pilotajıyla Cross - Country ve Rally Raid gibi yarışlarda koşturulması da planlanan Doblo Sandstrom, çöl yarışları için özel olarak geliştirilmiş.
Proje çalışmaları 2001’de başlayan ve henüz konsept olarak lanse edilen Doblo Sandstorm, sadece yarışlar için değil, ticari kullanıma da hitap edebilecek. Aracın, askeri amaçlı versiyonunun üretilmesi de sözkonusu.
Türkiye’de geliştirildi
Fuarda sergilenecek Doblo Sandstorm, tamamı Türkiye’de geliştirilen prototip bir araç. Kaputunun altında, geliştirilme aşamasında konulan 300 beygir gücünde, 6 silindirli motoru taşıyor olacak. Ancak ticari boyutta, seri üretime geçtiğinde hangi motorların kullanılacağı, muhtemelen fuarda açıklanacak.
Klasik Doblo görünümü taşımakla birlikte, daha büyük ebatta lastiklerle yerden yükselen Sandstorm’un süspansiyonları da özel...