Otomobil Ducato resmen açıklandı, sırada Doblo var

Ducato resmen açıklandı, sırada Doblo var

03.12.2012 - 00:10 | Son Güncellenme:

Birleşme sonrasında Fiat destekli model çalışmalarını hızlandıran Chrysler, Avrupalı Ducato ile yeni Doblo’yu Amerikan kıtasına sunmak istediğini açıklamıştı.

Ducato resmen açıklandı, sırada Doblo var

Chrysler’ın ticari araç markası olan “Ram”, ABD’de ve Kanada’da satışa sunucağı Ducato için çalışmalara başlandığını, adının da “ProMaster” (İşinin uzmanı anlamında) olacağını resmen açıkladı.
Ram Markası ve Chrysler Meksika’nın Başkanı olan Fred Diaz, satışlarının sürekli artış kaydettiğini ve ticari araç pazarında lider olmak amacıyla ürün stratejilerinin saldırgan olmaya devam edeceğini söylerken, ortakları Fiat’ın, bu konuda kendilerine tüm imkanları sunduğunu bildirdi.
Yeni ProMaster’ın, Fiat Ducato üzerine inşa edileceğini, ancak Ram markasının karakterine uygun olarak tamamen yeniden tasarlanacağını vurgulayan Diaz, donanım ve motor seçeneklerinin de Kuzey Amerika pazarında tercih edilen seçeneklerden oluşacağını kaydetti. Araç, 2013 yılının üçüncü çeyreğinde, 2014 model olarak satılmaya başlanacak.

Doblo’nun adı değişecek
Ducato’nun ardından önümüzdeki aylarda Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen Doblo ile ilgili de resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. 2014 yılı başında ABD’de yine Ram markasıyla satılmaya başlanması beklenen Doblo’nun da adının değişeceği ve “Promaster City” olacağı belirtiliyor. Nitekim Ram, bu iki ismin de tescilini yaptırmış durumda.
Tofaş, Amerikalı mühendislerin de desteğiyle Doblo’nun Amerikan pazarına teknik uyumu ve tasarım değişiklikleri için çalışmaya devam ediyor. Bunun için yaklaşık 160 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldığı belirtilmişti.