Otomobil Dünyanın uçabilen ilk spor otomobili gelecek yıl satışa çıkıyor

Dünyanın uçabilen ilk spor otomobili gelecek yıl satışa çıkıyor

15.12.2017 - 11:35 | Son Güncellenme:

Saatte 320 KM bir hızda 13.000 fit'e kadar yükselmesi beklenen, dünyanın ilk uçan spor otomobili tasarlandı.

Dünyanın uçabilen ilk spor otomobili gelecek yıl satışa çıkıyor

Mustafa Çomak/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Gelişen teknoloji ile gelecek diye tabir edilen zamanlar günümüzde yavaş yavaş yaşanmaya başlanıyor. Geleceğin ulaşım aracı olarak görülen uçan arabalar artık hayal olmaktan çıkacağa benziyor. Samson Motors isimli bir firma geleceği tasarladığını ve uçan spor otomobilleri gelecek yıl içerisinde satışa sunabileceklerini açıkladı. 320 KM/H kadar çıkabilen ve 13.000 fit'e kadar yükselebilen dünyanın ilk uçan spor otomobilinin tasarlanması heyecan yarattı.

Normal bir araba olarak tasarlanan "Switchblade" karayolunda rahatlıkla gidebilecek, normal bir araba gibi tüm aksamları çalışır olacak, kolaylıkla uçak haline dönüşerek havalanması mümkün olacak. Kanatları olacak olan spor otomobilin güvenlik düzeyi en üst seviyede olacak. Kanatları aracın bagaj kısmına saklanması ve tek tuş ile uçuşa hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı


İki Kişilik Bir Uçan Otomobil...

Spor otomobilin uçabilmesi için çok ağır olmaması gerekmektedir. Ağırlık standartları bir spor otomobil şeklinde olacak olsada 2 kişilik kullanım şekliyle kişi ağırlığı dengelenmeye çalışılacaktır. 50 Kilo bagaj haznesi olacak olan spor otomobilin, geniş bir kabin ve 2017 Corvette güç/ağırlık oranı vardır.

Tasarımda italyan çizgilerine yer verecek olan spor otomobil yol tutuşunun maksimumda olması için düşme kuvveti uygulandı. Yola daha iyi oturması için alçak gövde, uçuş anında kalkış ve inişin en iyi şekilde olması için bir dinamik yapı oluşturuldu. Araç pistten havalanabilecek, uygun ortamın olması halinde kara yolundanda havalanmayı mümkün kılıyor.

Özel Pilot Sertifikası Alınması Gerekecek..

Spor otomobili karayolunda kullanmak için nasıl bir ehliyet gerekliyse uçan otomobili havalandırmak içinde bir pilot lisansı gerekli olacaktır. Pilot lisansı ve ehliyetiniz olduktan sonra hem havada hem karada uçmak sizin içinde hayal olmaktan çıkacak.

Uçan otomobilin fiyatının ise; 90.000 pound civarından başlayacağı bilgileri aktarılmıştır. ."

Özellikler

Uzayıp, katlanabilen kuyruk yapısı

Sürüş sırasında kanatların tam koruma sağlaması

Haberin Devamı

Yedek ateşleme sistemi ve yakıt depousu

Sürüş için 5 vitesli şanzıman

Hava ve kara yolu için ayrı aydınlatma stili

Dijital gösterge ekranı

Üstün ses sistemi

Isıtma ve havalandırma sistemi

Komple araç paraşütü

Ön ve arka kırışma bölgeleri

Rulo korumaya karşı

Ön ve arka disk frenler

Kalkış mesafesi - 1,100 ft

İniş mesafesi - 1.600ft