Otomobil Engelliler için tasarlandı şimdilerde standart...

Engelliler için tasarlandı şimdilerde standart...

14.07.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Japonya'da engelli sürücüler için geliştirilen run-flat lastikler, standart donanıma da girdi

Engelliler için tasarlandı şimdilerde standart...



1980’lerde Japonya’da engelliler için düzenlenen sosyal sorumluluk kampanyasının parçası olarak Bridgestone, hükümete bir öneri götürdü.
Japonya’nın en büyük lastik üreticisi olarak sunulan öneri, hükümetten de büyük destek gördü. Nitekim öneri, engelli vatandaşların araçlarına takılmak üzere geliştirilen, patlasa bile 60 km/s hızla aracın yol alabilmesine olanak sağlayacak bir lastikti.
Böylece engelli sürücüler, patlayan lastikleri için yolda durmak zorunda kalmayacak, can güvenliklerini de tehlikeye atmayacaklardı.
Bridgestone’un sosyal sorumluluk projesiyle tanıttığı RFT (havasız da yol alabilen lastik) teknolojisi, ticarileştiğinde bu kez de Amerika kıtasında büyük satış patlaması yarattı.
Nitekim özellikle Amerikalı sürücüler, lastik patlaması nedeniyle araçlarından inmek zorunda kalmayacak, kötü amaçlı kişilerin saldırılarından korunacaktı.
Şimdilerde pek çok otomobil markasının, “lastik basınç sensörü" bulunan modellerinde standart olarak sunulan RFT teknolojili lastiklerin, doğuş hikayesi buymuş meğer!  (2006)