Otomobil ‘Fisker’a umduğumuzdan daha fazla ilgi duyan var’

‘Fisker’a umduğumuzdan daha fazla ilgi duyan var’

04.10.2010 - 00:16 | Son Güncellenme:

BD Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Osman F. Boyner, lüks elektrikli Fisker Karma’ya umduklarından daha fazla ilgi olduğunu belirtirken, BYD’nin elektrikli modellerini de 2011’de ithal etmeye başlayacaklarını söyledi

‘Fisker’a umduğumuzdan daha fazla ilgi duyan var’

Lüks elektrikli araç üreticisi Fisker’ın Türkiye’nin yanı sıra Romanya. Bulgaristan, Yunanistan ve Kıbrıs distribütörü olan BD Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Osman F. Boyner, markanın ilk modeli olan Karma’ya umduklarından daha fazla ilgi olduğunu, siparişlerin çift haneli rakamlara ulaştığını söyledi.
Yılda 15 bin adet üretilmesi planlanan ve tüm dünyadaki müşterilerine mart ayından itibaren teslim edilmeye başlanacak lüks Karma modeli için Fisker’ın 3 bin adede yakın ön sipariş aldığını kaydeden Boyner, kendilerinin de 2011’in ikinci çeyreğinde araçları getirmeye başlayacaklarını bildirdi. Türkiye dahil distribütörü oldukları tüm ülkelerde aracın özelliklerini okuyan kişilerden siparişler almaya başladıklarını belirten Boyner, “Siparişler, internetten okuyanlar ve meraklıları tarafından veriliyor. Distribütörü olduğumuz tüm ülkelerden toplamda çift haneli siparişlere ulaştık” dedi.
Fisker için özellikle Türkiye’de şimdilik büyük bir bayilik açmayı düşünmediklerini kaydeden BD Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Osman F. Boyner, “Amacımız, bunun yerine ileride farklı konseptte bir showroom açmak. Meraklıları zaten otomobille ilgili tüm bilgiyi elde ediyor. Biz de aracı tanıtmak amacıyla farklı aktiviteler yapmak ve test sürüşleri düzenlemek istiyoruz” ifadesini kullandı.

“Yeni modelden umutluyuz”
ABD’de 100 bin doların biraz üzerinde satılacağı tahmin edilen Karma’nın Türkiye fiyatının ne olacağına ilişkin bilgi vermeyen Boyner, asıl yüksek satışı “Project Nina” diye adlandırılan daha ucuz modelle yapacaklarını söyledi.
Boyner, “2012’nin ikinci çeyreğinde üretilecek ve Karma’nın yarı fiyatına satılacak yeni modelden daha umutluyuz. Bu modelin yılda 100 bin adet üretilmesi planlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

BYD, elektrikli modelle gelecek
Distribütörü oldukları Çinli BYD markasıyla ilgili planlarına değinen BD Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Osman F. Boyner, markanın benzinli modellerini getirmekten vazgeçtiklerini söyledi. Benzinli sedanların Türkiye’de şansının olmadığını, BYD’nin dizel motorlu binek modeli bulunmadığını kaydeden Boyner, “BYD’nin elektrikli araçlarıyla işe başlayacağız. İleride de hibrit modellerini satışa sunacağız. Dizel motorlu binek araç üretirlerse, onu da düşünebiliriz. BYD’nin satış ve servis yapılanmasını büyük ölçüde tamamladık” dedi.
Boyner, elektrikli “e6” modelinin tip onayı için İngiltere’de testlerin sürdüğünü belirtti ve tip onayı alındıktan sonra araçları getirmeye başlayacaklarını söyledi.