Otomobil Ford ‘un yeni far sistemiyle gözünüzden hiçbir şey kaçmayacak

Ford ‘un yeni far sistemiyle gözünüzden hiçbir şey kaçmayacak

20.07.2015 - 14:32 | Son Güncellenme:

Bir bayramı daha arkamızda bırakmakla birlikte bu bayram da birçok ailenin ocağına ateş düştü. Dikkatsiz, acemi sürücülerin hataları, yolların yeterli altyapıya sahip olmaması, uyarı levhalarının eksikliği derken onlarca can bu...

Ford ‘un yeni far sistemiyle gözünüzden hiçbir şey kaçmayacak

Bir bayramı daha arkamızda bırakmakla birlikte bu bayram da birçok ailenin ocağına ateş düştü. Dikkatsiz, acemi sürücülerin hataları, yolların yeterli altyapıya sahip olmaması, uyarı levhalarının eksikliği derken onlarca can bu ve benzeri sebeplerden dolayı kaybedildi. Son model araçlar güvenlik konusunda son derece üst düzey güvenlik sağlarken özellikle araç içi güvenlik sistemleri yaralanmaları büyük ölçüde engellemeyi başarıyor. Peki araç dışındakiler? Siz araç kullanırken aracınızın içerisindeki canlardan sorumlu olduğunuz kadar araç dışında yani yollarda olan kişilerin canından da sorumlusunuz.

Haberin Devamı

Bu noktada Ford yeni far teknoloji ile yollara bakışınızı değiştiriyor. Ford 'un tanıttığı yeni far teknolojisinde, sis farlarının olduğu yere, 2 adet hareket edebilen güçlü spot konumlandırıldığını görüyoruz. Konumlandırılan bu iki adet hareketli spotların yanında aracın önde bulunan ızgaranın içine yolu görebilen yüksek çözünürlüklü bir kızılötesi kamera konumlandırılıyor. Bu kamera sayesinde yolunuzda bulunan hareketli nesneler algılanarak karanlıkta gözünüzden kaçabilecek ve kazaya sebep olabilecek nesneler algılanıyor. Algılanan nesneler ise araç içi multi medya sistemine görüntü olarak aktarılarak şoför bu nesnelere karşı dikkatli olması konusunda uyarılıyor. Şimdi sizleri Ford 'un yeni far teknolojinin gösterildiği o video ile baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler.