Otomobil Gerçek haylaz hangisi?

Gerçek haylaz hangisi?

08.03.2011 - 13:00 | Son Güncellenme:

Bu ayki dergimizde karşılaştırma konuklarımız; Nissan’ın şehrin haylazı olarak tanımladığı Nissan Juke ve MINI’nin en büyük modeli MINI Countryman…

Gerçek haylaz hangisi

Her şey gibi tüketicilerin talepleri de değişim gösteriyor. Geçmişte alışılmış sedan ve hatchback modeller dışındaki modellere burun kıvıran Türk tüketicisi son yıllarda farklı segmentleri de tercih eder hale geldi. Özellikle popüler bir sınıfta yerden yüksek model yaratmak sektörde tutan formüllerden birisi.

Haberin Devamı

Biz de bir SUV kadar yerden yüksek, fakat neredeyse B segmenti araçlar kadar hacme sahip iki modeli karşı karşıya getirdik. Mini Crossover diye adlandırabileceğimiz segmentin ilk temsilcileri olan Nissan Juke ve MINI Cooper Countryman, otomobilleri ile hayat tarzlarını yansıtan insanlara hitap ediyorlar. MINI Countryman, MINI Cooper’ın bir kasa seçeneği olarak karşımıza çıkarken Juke tamamen yeni bir otomobil. Nissan Juke karşılaştırmamıza 1.6 litre 4x2 CVT şanzımanlı versiyonu ile katılınca, karşısında MINI Cooper Countryman’in 1,6 litre otomatik şanzımanlı versiyonunu buldu.

Karşılaştırmanın devamını merak ediyorsanız, aşağıda linkini verdiğimiz ücretsiz e-dergimize bakabilirsiniz.

Not: E-dergimiz sadece 13.2 MB'tır.

Haberin Devamı