Otomobil Gösteriş dönemi bitti

Gösteriş dönemi bitti

05.03.2009 - 01:51 | Son Güncellenme:

Kriz yüzünden zor günler yaşayan otomotiv sektörü, Cenevre Otomobil Fuarı’nda kurtuluş umudu olabilecek modellerini sergilerken, içinde bulunduğumuz dönemde nelerden fedakârlık ettiğini de göstermiş oldu bir anlamda

Gösteriş dönemi bitti

Fuarda geçmiş yıllarda dünya tanıtımı yapılan model sayısının azalmış olmasından bahsetmiyoruz... Elektrikli ve alternatif enerjilerle çalışan motorlara sahip otomobiller sergilendiğini de yazıp çizdik... Fuarda, farklı görüntüler de var. Pek çok üretici, bütçelerinde fedakârlıklar yaparak fuarda yer almış. Bu, standların gösterişten uzak olmasının yanı sıra, daha önce başka fuarlarda kullanılan tanıdık dekorlarla donatılmış olmasıyla da kendisini belli ediyor.
Ayrıca pek çok markanın standında, birkaç fuarda daha sergilenmiş konseptlere rastlamak mümkün.
Her ne kadar standlarda hostesler görev yapsa da, gösterişli dans şovları tarih olmuş gibiydi. Basın mensuplarına dağıtılan dosyalar da tasarruf kalemlerine dahil oldu.

İlk kez ticari araç
Cenevre, bazı yeni ticari araç modellerinin ilk tanıtımına da ev sahipliği yaptı. Nitekim Nissan, bu fuar öncesinde 2010’a kadar bazı uluslararası fuarlara katılamayacağını açıklamıştı. Bu yüzden hafif ticari sınıftaki NV200 modelinin binek versiyonu, ilk kez bu fuarda tanıtıldı. Citroen, Peugeot ve Ford standlarında da “binek özellikli hafif ticariler” mevcuttu.

Haberin Devamı

Gösteriş dönemi bitti

Cenevre’den izlenimler
- Japon üretici Nissan, gelecek yıl İngiltere’deki fabrikasında üretmeye başlayacağı modelin konsept versiyonunu “Qazana” adıyla fuarda sergiliyor.
- Fiat’ın, 1957’de ürettiği üstü açılan 500 modelinin yeni versiyonunu tanıtmak için, oluşturulan özel bölüm, gerçekten de görenlerin ilgisini çekti. Amaç, araçla güzel havalarda balkona çıkmış gibi bir ortam yaratılabileceğinin ima edilmesi.