Otomobil Güney Koreli devleri füze krizi etkiledi.

Güney Koreli devleri füze krizi etkiledi.

04.04.2017 - 16:38 | Son Güncellenme:

Güney Koreli araç üreticileri Hyundai Motor Co 005380.KS ve Kia Motors Corp 000270.KS, konuya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre Kore karşıtlığı ve Çinli markalardan gelen rekabetin satışlara etkisi nedeniyle Çin'de üretimi keskin şekilde azalttı.

Güney Koreli devleri füze krizi etkiledi.

Konuya yakın bir başka kaynak, Hyundai ve Kia'nın Çin'de Mart ayı satışlarının geçen yıla göre yüzde 52 düştüğünü belirtti. Dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin, geçen yıl iki şirketin dış pazar satışlarının çeyreğinden fazlasını oluşturdu.

Haberin Devamı

ABD'nin Güney Kore'de füze savunma sistemi kurmak için harekete geçmesi Çin yönetiminde öfke ve basında sert tepkilere neden oldu. Çin basınında Güney Koreli şirketlere boykot ve protesto çağrısı yapılırken, şirketlerin faaliyetlerini askıya alınması da istendi.

Diplomatik kriz her ne kadar bir sıkıntı oluştursa da analistler ve kaynaklar, Koreli otomobil üreticileri için asıl sıkıntının ABD ve Çinli şirketlerle rekabet olduğunu belirtiyorlar. Koreli şirketlerin ana ürünü olan sedan otomobilleri arazi araçlarına pazar kaybediyor.

Kaynak: Oto Haber