Otomobil i30 N için geri sayım başladı

i30 N için geri sayım başladı

17.03.2017 - 10:10 | Son Güncellenme:

Hyundai ailesinin en güçlü modellerinden bir tanesiyle tanışmak için artık önümüzde çık kısa bir süre var.

i30 N için geri sayım başladı

Programının İsveç ayağında gerçekleştirilen test sürecinde motor sporlarında elde edilen tecrübelerin mühendislerle paylaşıldığının altı çizilirken bu süreç Hyundai Avrupa teknik merkezi tarafından yürütüldüğü ifade edildi. i30 N üzerinde performans ve sürüş dinamiklerine odaklanan Neuville ve mühendisler; elektronik stabilite kontrolü, sınırlı kaymalı diferansiyel, direksiyon, süspansiyon sistemi ve lastikler üzerinde yoğun mesai harcayarak aracın dinamiklerinin en iyi şekilde olmasına özen gösteriyor.

Haberin Devamı

Testin ardından açıklamalarda bulunan Thierry Neuville; “Bir çok kişinin bu aracı merakla beklediğini biliyorum ve kesinlikle bu aracın gelişiminde rol almak benim için son derece keyif verici bir şey. Hyundai mühendisleri aracın şanzımanını ve diferansiyelini yeterince geliştirdiler. Aracın çekiş ve stabilite kontrol sistemleri de son derece başarılı.” diyerek Leon Cupra, Civic Type R ve Megane RS gibi dişli rakiplerin karşısına çıkacak olan modelin beklentileri karşılayacağını belirtti. Hyundai i30 N’in 2017’nin ikinci yarısında Avrupa’da satışa sunulması planlanıyor.

Hyundai ailesinin en güçlü modellerinden bir tanesiyle tanışmak için artık önümüzde çık kısa bir süre var.
Hyundai i30 ailesinin Wagon’dan sonraki üçüncü ve en güçlü üyesi olacak olan i30 N, seri üretim öncesi son testlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz süreçte gazeteciler tarafından kamuflajlı olarak kameralara yakalan araç bu sefer Hyundai’nin kendi resmi kaynakları üzerinden yine kamuflajlı olarak karşımızda. Hyundai’nin Dünya Ralli Şampiyonası’nda elde ettiği tecrübelerle geliştirmeye başladığı i30 N, Hyundai Motorsport FIA WRC (Dünya Ralli Şampiyonası) pilotu Thierry Neuville‘ın kontrolünde tüm yeteneklerini sergilemek üzere kış testinde karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Kaynak: LOG