Otomobil İkinci el oto artık kabus değil

İkinci el oto artık kabus değil

10.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İkinci el oto artık kabus değil

İkinci el oto artık kabus değil


Doğuş Oto, kurduğu sistemle ikinci el araba alım ve satımını kolay hale getiriyor


       İkinci el otomobil alma fikri çoğumuzun tüylerini diken diken eder. Dişimizi sıkıp paramızı çoğaltarak yeni bir otomobil almayı tercih ederiz. Paramız bir otomobili anahtar teslim almaya yetmiyorsa sorunsuz bir otomobil almak için eşe dosta sorar, gazete ilanlarını taramaya başlarız. Otomobili almakla da dert bitmez, ‘acaba bir tarafından birşey çıkacak mı’ diye uykularımız kaçar.
       Volkswagen Türkiye Distribütörü Doğuş Otomotiv bünyesinde kurulan Doğuş Oto Değerlendirme (DOD) “ikinci el oto fobimize" son veriyor.
       Geçtiğimiz hafta ziyaret ettiğimiz DOD Gebze Tesisi, adeta bir ikinci el otomotiv üssü. 60 bin metrekare üzerine kurulu tesis, restorant - kafetaryasıyla çocuk parkıyla ailece haftasonunuzu geçirip hem tatil hem ticaret yapabileceğiniz bir mekan.

       Önce dene sonra al
       Tesiste ikinci el otomobillerle ilgili birçok hizmet büyük bir titizlikle veriliyor. Buraya gelen otomobiller önce bakımdan geçiriliyor varsa arızası ortadan kaldırılıyor. Vitrine çıktığında, kullanılmamış bir otomobil kadar sorunsuz hale gelmiş oluyor. DOD, beş yaş ve altı otomobiller için küçük bir ücret karşılığında müşterisine bir yıl garanti de veriyor.

       Takas da mümkün
       DOD’da sadece VW, Audi, Seat gibi Doğuş Otomotiv’in ithal ettiği markaları değil, her markadan her model otomobili bulmak mümkün. Satın almayı düşündüğünüz otomobili yine tesiste bulunan test pistinde deneyebiliyorsunuz. Koşullara uygunsa eski otomobilinizi takas etme imkanı da var.
       Peki fiyatlar? DOD’da satılan ikinci el otomobillerin fiyatları, açık oto pazarlarında satılan benzerlerinden biraz daha yüksek. Ama bu fark, sonradan çıkacak tamir bedellerinin çok çok altında. DOD’la ilgili daha geniş bilgiyi, www.dod.com.tr web adresinden alabilirsiniz. Web sitesinde dolduracağınız formla halen kullandığınız otomobilin de piyasa değerini öğrenebilirsiniz.