Otomobil Kadınların araba kullanırken yaptığı hatalar ve almaları gereken önlemler neler?

Kadınların araba kullanırken yaptığı hatalar ve almaları gereken önlemler neler?

28.09.2017 - 17:34 | Son Güncellenme:

Evde, işte veya sosyal hayattaki bazı sorumluluklarınız yüzünden kafanız çok karışık olabilir. Fakat her sorunun üstesinden gelebileceğinizi ve araba kullanmanın bütün o sorumluluklarınızdan daha basit olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Kadınların araba kullanırken yaptığı hatalar ve almaları gereken önlemler neler

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ülkemizde araba kullanımı genellikle erkekler arasında yaygındır. Yapılan istatistiklere göre trafikte her 10 sürücüden 9’u erkek. Kadınlar trafiğe çıktığında daha dikkatli araç kullanmaya gayret ediyor. Bu sürüş tarzına pek alışkın olmayan erkek sürücüler ise genellikle kadınları sıkıştırıp, kovalayabiliyor, hakaret edebiliyor hatta bazıları kadınların araba kullanmaması dahi savunuyor.

Biraz yavaş araba kullanıyor olabilirsiniz, sol şeritten 50 ile gidince gergin erkek sürücüleri daha da kızdırabilirsiniz. Ancak size vereceğimiz birkaç öneri sayesinde trafikte daha rahat bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Peki kadınlar araba kullanırken trafikte nelere dikkat etmeli?

- Kararsız davranmayın bağımsız ve hızlı davranmak konusundaki yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Akan trafikte veya sokak aralarında sapakları kaçırmamak için sağa veya sol şeride zamanında geçin.

- Sol şeritten 50 ile giderseniz arkanızdaki araçların varsa önemli işlerini aksatmış olursunuz. Yavaş olmak dikkatli olduğunuz anlamına gelmez. Özellikle akan trafikte veya otoyollarda sol şeritten yavaş gidilmez.

- Buğulu camlarınız için klimayı çalıştırın. Fanları ön camlara gelecek şekilde ayarlarsanız sağınızı ve solunuzu görürsünüz. Eğer klimanızda sorun yaşıyorsanız arabanızda mutlaka bir havlu veya mendil bulundurmalısınız.

- Direksiyona o kadar yakın oturmanıza gerek yok. Direksiyon hakimiyetini sağlamak için 9:15 tutuşunu deneyebilirsiniz.

- Sağa veya sola geçerken geç sinyal vermeyin. En önemli hatalardan biri olan bu durum, birçok kişinin hayatını tehlikeye atar. O yüzden zamanında sinyal verin.

Haberin Devamı

- Belki de en önemlisi sürüş esnasında cep telefonunuzla oynamayın.