Otomobil Kalbinde Impreza yatıyor!

Kalbinde Impreza yatıyor!

31.08.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni Zelandalı 50 yaşındaki otomobil tutkunu, arkadaşlarından aldığı parçalarla ortaya Impreza STI motorlu ATV çıkartmış

Kalbinde Impreza yatıyor
Dört tekerlekli bir motosiklet olması planlanmış ilk etapta. Ancak yaratıcılık ve hayallerin gücü, onun, kalbinde kocaman bir Subaru Impreza motoru yatan "dehşet makinesi"ne dönüşmesini sağlamış.

Bu motosikleti (aslında buna dilimiz varmıyor ama...) yaratan kişi, kendisini 50 yaşında bir çocuk olarak niteleyen Ken Brough. İlk başta bu aracın, kesinlikle özel bir tasarıma ya da prototipe sahip olmadığının altını çizen Brough, "Resmen kafama göre yaptığım bir araç" diye konuşuyor. Yapmaya karar verdiği zaman, kafasındakileri hiç kimselere anlatmamış. Zaten görenler, bu yüzden de biraz şok olmuşlar.

Haberin Devamı
230 beygirlik motor

Bu aracı ortaya çıkartırken parçaları arkadaşlarından satın almış. Hatta bazılarını da bağış olarak kabul etmiş. Mesela motoru ve vites kutusu gibi! "Kim böyle bir şeyi bağışlar" derseniz, en yakın arkadaşı çıkma ve yeni Subaru parçaları satıyormuş... 550 kilo ağırlığındaki aracının bu denli ağır olmasını, biraz da kendi zevklerine bağlıyor Brought. Zira "Ben aracın arka kısmının bu denli süslü ve aşırı mühendislik kokan bir görüntüde olmasında ısrar etmeseydim, o zaman 40-50 kilo daha hafifleyebilirdi" diyor.

Subaru Impreza'nın WRX versiyonunda kullanılan 2.0 litrelik turbo motorla yürüyen (ama gerçekten de yürüyor!) bu canavar, 232 HP güce sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemli aracın 5 ileri vites kutusu var. Ancak sol ayakla değiştiriliyor!