Otomobil Kia, Georgia'da 1 milyonuncu Sorento'sunu üretti

Kia, Georgia'da 1 milyonuncu Sorento'sunu üretti

06.05.2017 - 12:40 | Son Güncellenme:

1.1 milyar $'lık yatırım sonucu açılan tesis önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Kia, Georgiada 1 milyonuncu Sorentosunu üretti

Kia, Georgia'daki West Point tesisinde 1 milyonuncu Kia Sorento'yu üretti. Kia Motors Manufacturing Georgia (KMMG) adlı tesiste montaj faaliyetleri 1.1 milyar $'lık (günümüz kuruyla yaklaşık 3.9 milyar TL) yatırım sonucunda Kasım 2009'da başladı.

Haberin Devamı

Bu unvanı taşıyan kar beyazı renkli, 2018 model Sorento SXL, önümüzdeki birkaç hafta Atlanta'daki Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı'nda sergilenecek.

Güney Koreli üretici, tesisin tedarikçilerle birlikte West Point bölgesinde 15,000'den fazla insana istihdam sağladığının altını çizdi. 2011'den itibaren Optima modelinin üretimini de üstlenen fabrika, şimdiye kadar 2.4 milyon adet araç imal etti.

KMMG CEO'su Harrison Shin, "Sorento, ekibimiz için son derece önemli bir otomobil. Georgia fabrikasında üretilen ilk araç, West Point'te dünyanın en iyi araçlarını üretme konusunda adanmış olduğunu sergiliyor. Her gün dünya standartlarında kalite hedefimiz için çalışmayı sürdürüyoruz. Takımımızı bu kilometre taşı için tebrik ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Kuzey Amerika'daki ilk Kia tesisi olan KMMG, senelik 360,000 adet araç üretme kapasitesine sahip. Kia'nın büyük SUV'si Sorento, yakın zamanda makyajlanacak. Ufak bir estetik operasyonu geçirmesi beklenen modelin mekanik anlamda aynı kalması bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 185 bg'lik 2.4 litre, 240 bg'lik 2.0 turbo ve 290 bg üretebilen 3.3 litrelik V6 ile satılıyor. Türkiye'de modelin 185 bg'lik 2.0 turbo dizel versiyonu satılıyor. 2017 içinde 86 adet satan crossover, segmentinde Mercedes GLA Serisi, Subaru Forester ve Nissan X-Trail gibi rakiplerinin gerisinde kalıyor.