Otomobil Kia Sportage, Şimdi Çok Daha Konforlu...

Kia Sportage, Şimdi Çok Daha Konforlu...

27.04.2012 - 16:24 | Son Güncellenme:

2010 yılı sonunda yenilenerek ülkemizde satışa sunulan Kia Sportage, günümüz modern aileleri için, şehir içi kullanıma uygun kompakt bir SUV aracı olarak pazarda önemli bir yere sahip.

Kia Sportage, Şimdi Çok Daha Konforlu...

Dünyaca ünlü Red Dot ve iF Tasarım ödüllerinin sahibi olan Kia Sportage, ülkemizde 1,6 lt. benzinli manuel şanzıman ve 2,0 lt. dizel otomatik motor seçeneği ile satışa sunuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Kia Sportage 1,6 lt. benzinli modeli, yeni bir donanım paketi ile satışa sunulmaya başlandı. Kia Sportage ürün gamına yeni eklenen 1,6 lt. benzinli Plus paketinde, başlangıç paketine ek olarak ısıtmalı ön ve arka koltuklar, supervision gösterge paneli, akıllı park sistemi ve ISG sistemi ( dur - kalk sistemi ) standart olarak sunuluyor.

Kia’nın Sportage 1,6 lt. benzinli modelinde 3,000 TL indirim uygulanıyor. Bu indirimle birlikte Kia Sportage 1,6 lt. benzinli modeli 59,700 TL, 1,6 lt. benzinli Plus modeli ise 62,700 TL fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. 3,000 TL indirime ek olarak 2,000 TL’ye varan takas indirimi de Mayıs ayı itibariyle sunulmaya başlanacak.

Sportage’ın sahip olduğuı dur - kalk sistemi ( ISG- Ecodynamics) teknolojisi, yoğun trafikte ya da trafik ışıklarında beklerken, sürücünün ayağını gazdan çekip vitesi boşa aldığı an devreye girerek motoru durduruyor. Böylece hem yoğun trafikte oluşacak aşırı yakıt tüketimini önlüyor, hem de düşen emisyon değeriyle çevrenin korunmasına büyük katkı sağlıyor.

Sınıfında pek çok modelde bulunmayan Akıllı Park Sistemiyle ise Sportage, ön ve arka sensörlerini kullanarak en uygun park yerini bulup sesli ve görüntülü uyarı sistemiyle haber veriyor. Sürücü, gaz pedalına bastığında en doğru direksiyon manevralarını yaparak aracın en rahat biçimde park etmesi sağlanıyor.

Kia Sportage 1,6 lt. benzinli modelinin başlangıç paketi de pek çok zengin özellik ile donatılmış. EuroNCap’ten aldığı 5 yıldız ile güvenliğini kanıtlayan Kia Sportage’da son teknoloji ürünü çok sayıda güvenlik sistemi ve donanımı standart olarak sunuluyor. Standart olarak sunulan aktif güvenlik teknolojileri arasında EBD destekli ABS fren sistemi, ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ve HAC (Yokuşta Kalkış Desteği Kontrolü), DBC (Yokuşta Fren Kontrolü), TCS ( Çekiş Kontrol Sistemi ) gibi farklı güvenlik donanımları mevcut.

Konfor ve kullanım rahatlığı sunan özellikler arasında araca anahtarsız giriş imkanı sağlayan Akıllı Anahtar, sürücüye eve kadar eşlik eden otomatik far kapama, LED gündüz farları ve kabin aynasının monitör olarak kullanıldığı bagaj kapağına entegre arka görüş kamerası yer alıyor.