Otomobil Lamborghini Urus, SUV pazarına 200 bin dolardan girdi

Lamborghini Urus, SUV pazarına 200 bin dolardan girdi

05.12.2017 - 15:11 | Son Güncellenme:

İlk olarak 2012 yılında Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtımlarına başlanan ilk spor arazi otomobili olan Lamborghini Urus, İtalya'da düzenlenen özel bir etkinlikle tüm dünyaya tanıtıldı.

Lamborghini Urus, SUV pazarına 200 bin dolardan girdi

Melissa Erdinç/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Urus’un tasarımında, hem lüks hem sportif bir kabin görünümüyle ve dış tasarımındaki bazı detaylarla ailenin diğer üyeleri Aventador ve Gallardo modellerinden izler mevcut. Fakat iç kabin ve bagaj alanındaki genişlemiş alan, yeni kapı tasarımı, direksiyon setindeki farklılıklar ve arka koltuk için özel bir set ile kendine has bir tasarımı olduğu gözüküyor.

Tasarımını sevip ya da sevmemek tartışma konusu fakat Urus, 4.0 litrelik çift turbo motoruyla kendi alanında en güçlü otomobil olmaya aday. 100 km/s hıza 3.6 saniyede ulaşan Urus, 200 km/s hıza sadece 12.8 saniyede ulaşıyor. Modelin maksimum hızı ise 305 km/s olarak açıklanıyor. Dört çeker sistemiyle, gücü standarttan farklı olarak otomatik olarak arka ve ön tekerler arasında bölüyor. İçlerinde kar modu, arazi modu, kum modu’da bulunan 6 farklı sürüş seçeneğiyle Lamborghini Urus maksimum performans sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Lamborghini Urus, SUV pazarına 200 bin dolardan girdi


Bu özelliklerine ek olarak direksiyon ve frenleme konusunda düşük veya orta hızda seyrederken tam olarak bir oto pilot sistemi gibi olmasa da devreye girebilecek bir sürücü yardım sistemi olması bekleniyor.

Baharda satışa çıkacak olan Urus’un ABD’deki satış fiyatı 200 bin dolar’dan, Avrupa’daki satış fiyatı ise 170 bin euro’dan başlayacak.