Otomobil Maserati’nin 4 Kapılı Lüks Sporcusu: Quattroporte S

Maserati’nin 4 Kapılı Lüks Sporcusu: Quattroporte S

30.10.2012 - 11:27 | Son Güncellenme:

Maserati’den 315 Bin Euro’luk Lüks Sportif Sedan Çıkarması!

Maserati’nin 4 Kapılı Lüks Sporcusu: Quattroporte S

İtalyan lüks ve yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Maserati’nin göz kamaştıran tasarım ve sürüş dinamikleriyle dikkat çeken Quattroporte modelinin S versiyonu, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı’nda yeniden boy gösterecek. 4.7 litre silindir hacimli 430 HP’lik versiyonuyla donatılan ve 315 bin Euro’luk satış fiyatına sahip Maserati Quattroporte S, lüks 4 kapılı sporcu modeller trendinin öncüsü olmasıyla da dikkat çekiyor.

Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının ülkemizdeki distribütörlüğünü üstlenen Fer-Mas, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı kapsamında Maserati’nin Quattroporte modelinin S versiyonu da sergileyecek. Neredeyse tüm önemli lüks otomobil üreticilerinin son birkaç yıldır dört kapılı ve sportif coupe tasarımlı sedan modeller geliştirme çabasından çok önce pazardaki müşteri taleplerini iyi analiz eden Maserati, 2003 yılında yeni Quattroporte modeliyle lüks sınıfta yerini almıştı. Aradan geçen yıllar içinde global çapta başarılı satış rakamlarına ulaşan Maserati Quattroporte ailesi, S model versiyonuyla başarısını taçlandırmaya devam ediyor. 4.7 litre silindir hacimli 430 HP’lik versiyonuyla donatılan ve 315 bin Euro’luk satış fiyatına sahip Maserati Quattroporte S, lüks 4 kapılı sporcu modeller trendinin öncüsü olmasıyla da dikkat çekiyor.

LED’li ön ve arka aydınlatma gruplarıyla dikkat çeken Maserati Quattroporte S, daha geniş ızgara yapısıyla da farklı bir görünüm sergilemeyi başarıyor. 5 metreyi aşan uzunluğa ve 3 metreyi aşan aks mesafesine sahip Maserati Quattroporte S, 4 kapılı bir sedan ile sportif bir coupenin tek bir form altında başarıyla buluşmasını temsi ediyor. GranTurismo modelinden esintiler taşıyan yeni orta konsol yapısının yanı sıra daha sportif bir direksiyon simidine de sahip olan Quattroporte S, daha rahat koltuk düzeni, mükemmel ses yalıtımı ve kabin içindeki titreşimsizlik özellikleriyle ön plana çıkmayı başarıyor. Bose ile birlikte geliştirilen yeni bir ses sistemiyle de artık donatılabilen Maserati Quattroqorte S’te böylece DVD oynatıcı, 40 GB’lik sabit disk ve iPod arayüzü ile TV alıcısı gibi ekipmanlara da yer veriliyor

İtalyan spor otomobil mühendisliğinin en karakteristik yansımalarından biri olarak dikkat çeken Maserati’nin lüks sedanın S versiyonunun kaputu altında 4.7 litre hacimli V8 motor görev yapıyor. 430 HP güç ve 490 Nm tork üreten motor, 1990 kg’lik boş ağırlığa sahip Maserati Quattroporte S’in 280 km/s’lik son hıza erişmesini sağlarken, 0-100 km/s hızlanmasını ise 5.4 sn’de tamamlamasına yardımcı oluyor. Elektronik kontrollü ve sürekli ayarlanabilir Skyhook süspansiyon sisteminin daha sportifleştirilmiş versiyonuyla donatılan Maserati Quattroporte S, EBD destekli ABS ve ASR gibi aktif güvenlik sistemlerinin yanı sıra İtalyan üreticinin MSP olarak adlandırdığı elektronik stabilite programının da yardımıyla dinamik olduğu kadar maksimum güvenli bir sürüş performanısını da garanti edebiliyor.