Otomobil Massa ilk sırada

Massa ilk sırada

10.05.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'inde yarışa ilk sırada başlama şansı yine Massa'nın oldu. Raikkonen ise şeytanın bacağını kırmak istiyor

Massa ilk sırada

A.A

Formula 1’de kariyerindeki ilk "pole pozisyonu"nu ve ilk yarışını 2006 yılında İstanbul Park’ta elde eden Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa’ya İstanbul uğurlu geliyor.
         Massa, kariyerinin ilklerine imza attığı ve son 2 yarışını kazandığı İstanbul Park’taki üstünlüğünü bugün de sürdürerek, üst üste 3. kez "pole pozisyonu" elde etmeyi başardı. Brezilyalı pilot, yarınki yarışı da kazanarak, İstanbul’da üst üste 3. kez birinci olmayı hedefliyor.
         İstanbul Park Pisti’nde "pole pozisyonu" elde eden, yarışı da kazanıyor.
         İlk olarak 2005 yılında yapılan Türkiye Grand Prix’sinde o zaman McLaren Mercedes adına yarışan Finli pilot Kimi Raikkonen, hem "pole pozisyonu" elde edip, hem de yarışı kazanırken, 2006 ve geçen yıl da Felipe Massa, ilk sırada başladığı yarışı yine birinci bitirmeyi başarmıştı.

En hızlı Raikkonen

       Sıralama turlarının en hızlıları Ferrari pilotları oldu. Sıralama turlarını 4. sırada tamamlayan Kimi Raikkonen 323.8 kilometre
 ile en yüksek hıza ulaşan pilot olurken, aynı takımdan Felipe Massa ise 323.7 kilometre ile ikinci sırada yer aldı. Vodafone McLaren Mercedes’ten Lewis Hamilton ise 319.8 kilometre ile 3. en yüksek hıza ulaşan pilot olarak dikkat çekti.
         Felipe Massa, sıralama turlarının ilk bölümünde 1.25.994’lük derecesiyle 1.26’nın altına inen tek pilot oldu. Brezilyalı pilot bu derecesiyle İstanbul Park’ta son 4 yılda yapılan
 sıralama turlarının en hızlı ikinci derecesini elde etmiş oldu. Sıralama turlarındaki en iyi derece, 2006 yılında sıralamaların ikinci bölümünde 1.25.850 ile efsane pilot Michael Schumacher’e ait.
         İstanbul Park’ın en hızlı tur zamanı ise 2005 yılında Kolombiyalı Juan Pablo Montoya’nın yaptığı 1.24.770.
        

Fisichella ilk turda elendi!

        Force India takımının İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella sıralama turlarının ilkinde elendi. İlk sıralama turlarında Fisichella’nın yanı sıra Williams’tan Kazuki Nakajima, Renault’dan Nelson Piquet Jr., Toro Rosso’dan Sebastien Bourdais ve Force India’dan Adrian Sutil elenen pilotlar oldu.
         İkinci bölümde ise Williams’tan Nico Rosberg, Honda’dan Rubens Barrichello ile Jenson Button, Toro Rosso’dan Sebastian Vettel ve Toyota’dan Timo Glock elenmekten kurtulamadı.
         Red Bull pilotları Mark Webber ve David Coulthard ise son 10’a kalmayı başardılar. Webber, 6., Coulthar ise 10. oldu.

GP2'de Pantano zaferi

İstanbul'da koşulan 3 yarıştan biri olan GP2’nin bugün yapılan ilk yarışında  bugün yapılan ilk yarışı Racing Engineering takımından İtalyan Giorgio Pantano kazandı.
         İstanbul Park Pistinde 34 tur üzerinden yapılan yarışta Pantano, 56.51.163’lük derecesiyle birinci olurken, Art Grand Prix takımından Romain Grosjean 56.52.955 ile ikinci, Piquet Sports’dan Andreas Zuber de 56.53.415 ile 3. oldu.
         Toplam 25 aracın katıldığı yarışta, 6 araç kazalar ve araçlarında yaşadıkları sorunlar nedeniyle yarışı tamamlayamadı. GP2’de ikinci yarış yarın (Pazar) saat 11.30’da 23 tur üzerinden yapılacak.