Otomobil Melih Gökçek Fluence Z.E.'yi test etti!

Melih Gökçek Fluence Z.E.'yi test etti!

23.03.2011 - 17:00 | Son Güncellenme:

Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek belediyenin daha önce alım anlaşması yaptığı elektrikli Fluence'i bugün test etti. İşte Melih Gökçek'in ilk izlenimi...

Melih Gökçek Fluence Z.E.yi test etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Renault Euromed Bölgesi Başkanı Jacques Chauvet ve Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar arasında 14 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilen elektrik motorlu araç altyapı protokolü yapmıştı. Bu kapsamda bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı alanında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Renault Mais Elektrik Motorlu Araç Proje Koordinatörü Ümit Çevik’in katılımları ile Ankara’ya getirilecek ilk elektrik motorlu Fluence ile test sürüşü gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Deneme sürüşünün ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, otomobilin sessizliğini, çevre kirliliği yaratmamasını özellikle çok beğendiğini belirtti ve “Şehiriçi kullanıma son derece uygun bir otomobil. Elektrik motorlu Fluence’ın kalkışlardaki hızlanmasından çok etkilendim” şeklinde izlenimlerini aktardı.

Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı anlaşması, 2011 yılından itibaren üretimi gerçekleşecek olan elektrik motorlu araçlar için Ankara il sınırları içerisinde gerekli şarj altyapısının oluşturulmasını, buna bağlı hizmetler, düzenlemelerin geliştirilmesini ve aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’de plakalanacak ilk elektrik motorlu aracı simgeleyen Fluence Z.E. otomobillerden 100 adet satın alarak belediye hizmetlerinde kullanmasını kapsıyor.