Otomobil Merakla bekleniyordu; ortaya çıktı!

Merakla bekleniyordu; ortaya çıktı!

06.03.2017 - 16:21 | Son Güncellenme:

Toyota'nın sürücüye ihtiyaç duymayan ilk otomobili Lexus LS 600HL, ortaya çıktı...

Merakla bekleniyordu; ortaya çıktı

Toyota Araştırma Enstitüsü (Toyota Research Institute, TRI), bu hafta düzenlenen Prius Challange etkinliğinde, şirketin ilk otonom arabasını halka tanıttı. Test aracı olan Lexus LS 600HL, yüksek çözünürlüklü haritalara bağımlılığı düşürmek için LIDAR adı verilen radar ve kamera sistemleri ile donatılmış.

Haberin Devamı

TRI bu teknoloji sayesinde Chauffeur ve Guardian adlı iki farklı araştırma dalında ilerlemeyi planlıyor. Chauffeur, 4.seviye otonom sistemi, sadece önceden belirlenmiş alanlarda çalışabiliyor, 5.seviye ise her yerde kendi başının çaresine bakabiliyor. Daha çok bir sürücü asistanı olarak tasarlanmış bir sistem olan Guardian ise, sürücüyü tehlikelere karşı uyarıyor ve gereken anlarda kontrolü eline alıyor.

Merakla bekleniyordu; ortaya çıktı

Toyota, Guardian'ın daha hızlı geliştirileceğini ve daha yaygın olarak kullanılacağını düşünüyor. Şirket buna benzer bir teknolojiyi zaten Otomatik Acil Fren sisteminde de kullanıyor.

Otonom araba teknolojisi, Toyota'nın 2015'te TRI'ya yapay zeka ve robot asistan teknolojileri için yaptığı milyar dolarlık yatırımların sonucu olarak ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kaynak: Chip