Otomobil Mondeo yenilendi fiyatı değişmedi

Mondeo yenilendi fiyatı değişmedi

30.06.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Mondeo yenilendi fiyatı değişmedi



İlk kez 1993’te piyasaya sunulan ve aynı yıl Avrupa’da “Yılın Otomobili" seçilen Ford’un üst sınıfta yeralan modeli Mondeo, gerek dışında, gerekse de iç mekanında yapılan yeniliklerin ardından Türkiye’de de satılmaya başlandı. Ancak fiyatları değişmedi...
2000 yılında tamamen yenilenen, geçtiğimiz aylarda ise bir operasyon geçiren Mondeo için Ford mühendisleri, sadece ufak değişiklikleri uygun bulmuş. Önde yeni görünümlü ızgaralar dikkat çekiyor. 'Ghia X’ donanım seviyesindeyse tampon, tamamen gövde renginde. Yine bu modelde, tamponların alt bölümünde paslanmaz çelikten bir şerit de var. Tamamlayıcı ayrıntı olarak ön tamponlarda saydam “mücevherö görünümlü yan sinyaller yerini alırken, arka stop lambalarına krom çerçeveler ve daha fazla saydam cam eklenerek zerafeti artırılmış. Bu arada stop lambalarında görünüm açısından da bir miktar değişiklik mevcut. Ayrıca arka tamponda da ufak değişimler yaşanmış tabii...
Sadece makyaj değil
Sınıfının gereklerine uygun olarak lüks kalite duygusu ve yüksek donanım düzeyinin korunduğu Mondeo’nun içindeyse, yeni döşeme kumaşları, daha fazla krom rengi parçalar kullanılmış. Ayrıca, ortadaki saatin görünümünde de bir miktar değişiklik yapılmış.
Bunların yanında Mondeo’nun sürüş özellikleri de geliştirilmiş. Zaten başarılı yol tutuş özelliklerine sahip aracın, süspansiyonunda ufak geliştirmeler yapılmış.
Yenilenen Mondeo’da, daha önceki 2.0 lt. hacimli dizel ve benzinli motorlar aynen yerini koruyor. 145 HP gücündeki benzinli motor, 5 ileri manuel veya 4 ileri otomatik vites kutusuyla alınabiliyor. Duratorq dizel motor ise 130 HP güç üretiyor. Yüksek tork (motor çekiş gücü) düzeyine sahip motor, 6 ileri manuel ya da 5-tronic Durashift vites kutusuyla sunuluyor. (2005)