Otomobil O Bir Uçan Araba! Geliyor…

O Bir Uçan Araba! Geliyor…

18.03.2015 - 15:12 | Son Güncellenme:

Gerektiği zaman uçabilen otomobiller için hazır mısınız?

O Bir Uçan Araba Geliyor…

3. prototipi son olarak geçtiğimiz sene Ekim ayı içerisinde tanıtılan Aeromobil’in geliştirilmesinin ardında biraz da hüzünlü de bir sebep yatıyor: Şu anda Slovakya Cumhuriyeti olan devlet, hatırlayacak olursanız bir zamanlar komunist rejimle yönetilen Çekoslavakya nın parçasıydı. İşte AeroMobil fikrinin ortaya ilk çıkışında, ülke ve rejimin katkısı büyükmüş. Açıklamalarına göre CEO Juraj Vaculik ve kurucu ortak Stefan Klein, böyle bir araç tasarlayarak ülkeden kaçmayı amaçlamışlar! Bu çocuksu istek, demir perdenin düşmesiyle de geçmemiş görüldüğü üzere. Peki araç, müşterilerle ne zaman buluşacak?

Haberin Devamı

Öncelikle şunu belirtmeliyiz: Dünya henüz uçan araçlara hazır değil. Hem psikolojik, hem fiziksel, hem de -genellikle- kanuni olarak. Araç da gelişimini tam olarak tamamlamış zaten; firma, Aeromobil’in henüz yeterince hafif olmadığını açık açık belirtiyor. Hem hafif, hem de gerekli sağlamlığı sunan materyali bulma konusunda çalışmalar devam ediyor imiş. Elbette bu, fiyatı da artıracak bir etmen. AeroMobil’in, “birkaç yüz bin avro”luk bir fiyat etiketi taşıyacağı belirtilmiş.

AeroMobil’i uçurmak için, özel bir pilotluk lisansına sahip olmak gerek… Ancak bu lisans olsa bile otobanda giderken birden uçmaya başlayan bir aracın devlet otoriteleriyle arasındaki ilişki nasıl olur tahmin edemiyoruz. AeroMobil’i salt uçuş aracı olarak kullanmak -en azından kısa vadede- kulağa en mantıklı gelen şey.

Haberin Devamı

İlk olarak sınırlı sayıda üretileceği belirtilen AeroMobil, herhangi bir terslik olmaması durumunda 2017'de satışa çıkacak. Sonrasında olacakları, gerçekten biz de merak ediyoruz.