Otomobil Otomobil dünyasını sarsacak birleşme

Otomobil dünyasını sarsacak birleşme

21.08.2017 - 14:11 | Son Güncellenme:

Çinli Great Wall, Fiat ile birleşebilir. Great Wall Motors basın sorumlusu konu hakkında Reuters`a yaptığı açıklama iddiaları doğrular nitelikte

Otomobil dünyasını sarsacak birleşme

Çinli otomobil üreticisi Great Wall Motor Co’dan bir yetkili, şirketin Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile ortaklık konusunda çalışma yürüttüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla alakalı haberler dünya basınında dolaşmaya başlamıştı. Haberde “tanınmış Çinli bir üreticinin” bu ay başlarında Fiat’a satın alma teklifi ilettiği belirtilmiş, haber üzerine Fiat hisseleri keskin bir şekilde yükselmişti.

Great Wall Motors basın biriminde görevli adının açıklanmamasını isteyen bir yetkili, Reuters’a telefon üzerinden bilgi vererek, “Bu konu ile ilgili olarak, şu anda satın alma niyetimiz var. Fiat ile ilgileniyoruz” dedi. Yetkili bunun dışında bir açıklama vermekten kaçındı.

Dünyanın yedinci büyük otomotiv üreticisi olan FCA’nın CEO’su Sergio Marchionne, artan maliyetler nedeniyle ve elektrikli araç geliştirmek için ortak veya şirketin tamamıyla ilgilenen bir yatırımcı aradıklarını daha önce ifade etmişti.