Otomobil Otomobilli günlere geri sayım

Otomobilli günlere geri sayım

24.10.2010 - 23:06 | Son Güncellenme:

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği 13. Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı (Autoshow 2010), 29 Ekim tarihinde kapılarını açmaya hazırlanıyor

Otomobilli günlere geri sayım

CNR Expo Fuar Merkezi’nde Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) akreditasyonuyla ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğiyle İstanbul Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara bu yıl 650 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.
Bu yıl toplam 120 bin metrekarelik alana yayılacak ve firmaların toplam 25 milyon dolar civarında masraf yaptığı fuar, otomobil tutkunlarının en son yeniliklerin yanında bir eşi daha olmayan konsept araçları da birarada görebilmesine olanak tanıyacak. İstanbul Autoshow Fuarı ile Paris Motor Show arasında yaklaşık bir aylık süre bulunması da, etkinliğe ayrı heyecan katıyor. Paris’te ilk kez sergilenen pek çok model ve konsept otomobil, İstanbul’da da sahne alacak.
Pek çok heyecan verici etkinliğin gerçekleşeceği fuarda, aynı zamanda kadın ziyaretçiler, çocuklar, engelli ve yaşlılar için özel fırsat ve imkanlar da sunulacak. 7 Kasın’a kadar sürecek fuarın gidriş biletleri, Biletix’te 11 TL’den satılırken, çiftlere 13 TL’lik özel fiyat uygulanıyor.

Elektrikliler de sahnede
Autoshow 2010, Türkiye’de üretilen ve geliştirilen elektrikli otomobillerin de Türk halkıyla ilk kez biraraya geleceği bir ortam olacak.
Nitekim sadece Bursa’da üretilecek elektrikli Renault Fluence Z.E ve Tofaş’ın geliştirdiği elektrikli Doblo konsepti, fuarın önemli konuklarından. Bununla birlikte Paris’in hemen ardından ilk kez bir başka fuarda sergilenecek elektrikliler arasında Renault ZOE, Citroen Lacoste ve Peugeot’nun BB1 konsepti de var.
İstanbul’daki fuar, aynı zamanda Türkiye’de kısa süre sonra satışa çıkacak pek çok modele de ev sahipliği yapacak. Nissan Juke, Ssangyong Korando, Ford’un yeni C-Max’i, Volkswagen’in yenilediği Passat, yeni Audi A1, BMW’nin yenilenen X3 modeli, Opel’in tamamen yeni Meriva’sı, fuarla birlikte satışa sunulacak modellerden bazıları.