Otomobil Peugeot'nun yeni konsepti Cenevre öncesi sızdı

Peugeot'nun yeni konsepti Cenevre öncesi sızdı

28.02.2017 - 10:01 | Son Güncellenme:

Modern görünümlü Peugeot konsepti Cenevre Otomobil Fuarı için hazırlanıyor.

Peugeotnun yeni konsepti Cenevre öncesi sızdı

Hibrit konsept cesur ve etkileyici bir görünüme sahip.

Haberin Devamı

Geçmişten öğrendiğimiz bir şey varsa o da Peugeot’nun son derece etkileyici konseptler hazırlamayı iyi bildiği. Daha dün online tanıtımı öncesi fotoğrafı sızan Instinct konseptinden biraz bahsetmiştik. Şimdi resmi tanıtımını yapan otomobil markanın tasarım konusundaki yeteneklerini gün yüzüne çıkarıyor. Ne yazık ki bu yetenekleri üretim modellerinde çok fazla göremiyoruz. Bu çarpıcı wagon modeli de maalesef üretim hattında yer almayacak.

Şunu belirtelim ki, Instinct konsepti yalnızca tasarımı üzerinden konuşulacak bir otomobil değil. Aracın heykelsi gövdesi, yakıt verimliliğini maksimize edecek bir aerodinamiğe sahip olarak tasarlandı. Konseptte aynaların yerini kameralar almış ancak hepsi bu değil. LED ön farlara da ekstra kameralar monte edilmiş ve bu kameralar yolu tarayarak topladıkları bilgileri, konseptin çok sayıdaki güvenlik ve asistan sistemine gönderiyor. Instinct tamamen otonom olsa da, sürücü istediği zaman otomobilin kontrolünü elinde tutabiliyor.

Haberin Devamı

Peugeotnun yeni konsepti Cenevre öncesi sızdı

Otomobilin orta bölümden iki yana doğru açılan kapılarından içeriye bakıldığında çok az fiziksel kontrol gerektiren yüksek teknolojili iç kabin gözler önüne seriliyor. Peugeot’nun i-Cockpit adlı geleceğin konsolunun ortasında 9.7 inçlik dokunmatik ekran bulunuyor. Otomobil “Sürüş” ve “Otonom” modlarına sahip. Ayrıca birçok oturma düzeni varyasyonuna da bulunuyor.

Peugeotnun yeni konsepti Cenevre öncesi sızdı

Kaynak: tr.motor1.com