Otomobil Porsche'nin yüksek beygir gücü ve uzun ismiyle dikkat çeken yeni elektrikli aracıyla tanışın

Porsche'nin yüksek beygir gücü ve uzun ismiyle dikkat çeken yeni elektrikli aracıyla tanışın

26.09.2017 - 14:05 | Son Güncellenme:

Porsche, bu yılın başlarında şimdiye kadarki en güçlü Panamera modelini, Turbo S E-Hybrid'i piyasaya sürmüştü. Şimdiyse Porsche Panamera Turbo S E-Hibrid Sport Turismo'ya (PTSEHST) merhaba deyin. Elektrikli bir motora sahip araç 680 beygir güç üretiyor.

Porschenin yüksek beygir gücü ve uzun ismiyle dikkat çeken yeni elektrikli aracıyla tanışın

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Porsche Panamera Turbo S E-Hibrid Sport Turismo, twin-turbo destekli 4.0 litrelik V8 içten yanmalı (550 beygir) ve elektrik motorunun kombinasyonuyla 680 beygir güç ve 850 Nm tork değerlerine sahip. 0'dan 100'e sadece 3,2 saniyede çıkan PTSEHST, onu şimdiye kadar bir fabrika üretim hattından çıkabilecek en hızlı, en güçlü araçlardan biri yapıyor.

Porschenin yüksek beygir gücü ve uzun ismiyle dikkat çeken yeni elektrikli aracıyla tanışın

Porsche, karbon-seramik frenleri, elektronik gövde rulo kontrolü ile uyarlanabilir bir hava süspansiyonu, fren tabanlı tork-vektörü dört tekerlekten çekiş ve hatchback kapağının üst kısmında aktif bir arka spoyleri ile PTSEHST'i donatıyor. Ayrıca 21 inçlik 911 Turbo tasarım jantları ve Porsche'nin Spor Chrono Paketi standardı da var. PTSEHST, beş kişilik veya arka orta konsollu 2+2 olarak mevcuttur. 425 litrelik bagaj hacmi de 1.295 litreye kadar artırılabiliyor.

Haberin Devamı

Porschenin yüksek beygir gücü ve uzun ismiyle dikkat çeken yeni elektrikli aracıyla tanışın

Maksimum 310 km/s hıza çıkabilen model, 14.1 kWh lityum-iyon bataryasıyla yüz kilometrede 3.0 litre yakıyor. Araç tamamen elektrikli modda 49 km menzil sunuyor. Araç bağlantı noktalarına göre 2,5 ile 6 saat aralığında tamamen dolu hale gelebiliyor.

Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, Almanya’da 188.592 euro, ABD'de ise 188.400 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.