Otomobil PSA Peugeot Citroën ile Toyota işbirliği programındaki yeni aşama

PSA Peugeot Citroën ile Toyota işbirliği programındaki yeni aşama

01.12.2015 - 16:32 | Son Güncellenme:

PSA Peugeot Citroën ve Toyota Motor Avrupa (TME) bugün Yeni Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller ve Toyota Proace modellerini vitrine çıkarıyorlar.

PSA Peugeot Citroën ile Toyota işbirliği programındaki yeni aşama

PSA Peugeot Citroën ile Toyota işbirliği programındaki yeni aşama

Haberin Devamı

Yeni modeller, özel kullanımlar için Kombi, profesyonel kullanımlar için ise Shuttle versiyonlarıyla tüketicinin beğenisine sunulacaklar. Böylelikle PSA Peugeot Citroën ve Toyota Motor Avrupa, 2012 yılında imzaladıkları işbirliği anlaşmasının süreceğini teyit ettiler.

Bu üç yeni model, 2016 yılının ilk yarısında pazara sunulacak ve ilk kez 2016 Mart ayında Cenevre Motor Show fuarında üç markanın ilgili stantlarında tanıtılacaklar. PSA Peugeot Citroën Program ve Strateji Başkanı, Patrice Lucas’ın açıklaması : "Bugün Toyota Motor Avrupa ile PSA Peugeot Citroën arasındaki işbirliğinin meyveleri olan bu üç yeni modelin örtüsünü açmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma, tüm dünyadaki müşterilerimize kendi segmentlerinde özellikle rekabetçi ve modern ürünler sunmak için yeni ve verimli bir araç platformu geliştirmemizi sağlamıştır."

PSA Peugeot Citroën ile Toyota işbirliği programındaki yeni aşama

Toyota Motor Avrupa Başkanı ve CEO'su, Johan van Zyl’in açıklaması : "PSA Peugeot Citroën ile 2012 yılında başlatılan işbirliği ile, bugün Toyota Proace modelimizin yepyeni bir neslini gün yüzüne çıkarmış olmasından çok mutluyuz. Her iki ekip olarak ortaklaşa ve bireysel olarak kendi markalarımız düzeyinde çok çalıştık ve ben diğerlerinden ayırt edilen yeni vanımızın tüm türevleri ile Avrupa'da Toyota hafif ticari araç ürün gamını güçlendireceğinden eminim. Yeni Proace müşterilerin Toyota’dan bekledikleri sağlam ve dayanıklı araç ürün gamını tamamlayacaktır. "

İlk Toyota Proace modeli 2013 yılından beri Peugeot Expert ve Citroën Jumpy bazında geliştirilmişti. 2012 yılında imzalanan işbirliği anlaşması ile şirketlerin yeni nesil araçlarda da birlikte çalışmaları ve bu işbirliğinin 2020 yılın ötesinde de süreceği öngörülmüştü.
PSA Peugeot Citroën ile Toyota işbirliği programındaki yeni aşama

Bu işbirliğinin her iki grup için amacı, orta büyüklükteki hafif ticari araç segmentlerinde geliştirme ve üretim maliyetlerinin optimizasyonu sayesinde rekabetçi birer Shuttle ve Kombi versiyonları sunmaktır. Araçlar Fransa'da Valenciennes bölgesindeki Sevelnord PSA Peugeot Citroën fabrikasında üretilmektedir.

Toyota Motor Avrupa, bu yeni araçların geliştirme ve endüstriyel yatırım maliyetlerine katılımda bulundu.

Araçlar tüm teknik özelliklerini, motor seçeneklerini ve donanımlarını paylaşmakla birlikte, her biri kendi markalarının dünyasını karakterize eden ayırt edici bir tasarım sunuyorlar.