Otomobil Rize'de 'RT' harf kodlu plakaya yoğun talep

Rize'de 'RT' harf kodlu plakaya yoğun talep

07.11.2014 - 15:17 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde bugün verilmeye başlanılan ve Erdoğan’ın isimlerinin baş harflerini taşıyan 'RT' harf kodlu araç plakaları yoğun ilgi gördü.

Rizede RT harf kodlu plakaya yoğun talep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesi bugün itibari ile plaket tesçili için yetkilendirildi. İlçeye plaka harf kodu olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin baş harfleri olan 'RT' kodu verildi. Güneysu Şoför ve Otomobilciler Odası plaka basmaya başlarken, ilk saatlerde 9 kişi 'RT' harf kodlu plakalarını alarak araçlarına taktı.

Haberin Devamı

53 RT 001 AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI'NIN
Güneysu Şoför ve Otomobilciler Odası 'RT' tescilli ilk plaka olan 53 RT 001 nolu plakayı AK Parti İlçe Teşkilatı'na verdi. İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, 53 RT 001 nolu plakayı bugün Güneysu Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Fırat’ın elinden aldı.
Güneysu Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Fırat yaptığı açıklamada, “İlçemize plaka tescili alabilmek için uzun zamandır çalışma yürütüyorduk. Bugün itibari ile ilçemizde araç plakası verilmeye başlandı. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. İlçemiz için NA harf grubu uygun görülmüştü. Biz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin baş harfleri olan 'RTE’yi istedik. Ancak 'RT' uygun görüldü. Sayın Cumhurbaşkanımızdan 'RTE’yi istiyoruz. İlk plakamızı AK Parti İlçe Teşkilatı'na verdik. 53 RT 053’ü ise kendime ayarladım. Yoğun bir talep var. İlk saatlerde 9 plaka verdik. İkametini ilçemize aldıran veya ilçemizden araç satın alan herkes 'RT' plakayı kullanabilir” dedi.