Otomobil S-Max Ford’un dönüm noktası olacak

S-Max Ford’un dönüm noktası olacak

14.07.2006 - 15:18 | Son Güncellenme:

Ford’un yeni marka kimliğinin ilk ürünü olan S-Max, Türkiye’de satılmaya başlandı. Türk tasarımcı Murat Güler’in de katkısıyla yaratılan S-Max, zengin donanımı ve farklı görünümüyle dikkat çekecek

S-Max Ford’un dönüm noktası olacak
S-Max Ford’un dönüm noktası olacak

LEVENT KÖPRÜLÜ

Ford için dönüm noktası niteliği taşıyan ve markanın yeni tasarım anlayışı ile kimliğini yansıtan ilk model olma özelliğini üzerinde barındıran S-Max, Türkiye’de de satışa sunuldu. Tek motor ve tek donanım seçeneğiyle getirilen aracın fiyatı, 64 bin 900 YTL olarak belirlendi.
Türk tasarımcı Murat Güler’in de aralarında bulunduğu bir ekip tarafından şekillenen S-Max, özellikle ön görünümüyle Ford’un yeni marka kimliğini ve tasarım anlayışını vurguluyor. “Kinetik tasarım anlayışıö olarak nitelenen bu yeni anlayışla, oldukça sportif bir görünüm sunan S-Max, Güler’in deyimiyle “hızlı trenleri andıran" bir yan profile sahip. Kardeşi Galaxy’ye oranla biraz daha kısa olan S-Max’in arka bölümü ise, hafif eğimli olarak tasarlanmış.

Kalite faktörü
Şekillenmesinde, yine Türk tasarımcı Murat Güler’in katkıları olan iç mekân ise, özellikle kullanılan malzemeler açısından Ford’un yeni kalite iddiasını ortaya koyuyor. Yumuşak dokunuşlu malzemeyle bezenen ön kontrol paneli, bu hissi artırırken, S-Max’in konforun yanı sıra pratiklik sunması da hedeflenmiş.
İstenirse üç sıra koltuklu (7 kişilik) olarak da alınabilen S-Max, hareketli koltuk sistemi sayesinde çeşitli yolcu ve yük kombinasyonları yaratılmasına olanak tanıyor.
Arka koltuklar tam olarak yatırıldığında, bagaj bölümünde tamamen düz bir zemin elde edilebiliyor. Ayrıca arka koltukların sırtlıkları, geriye yatabiliyor. Metal görünümlü orta konsolunda tüm kumanda birimleri yer alan aracın el freni ise, uçak levyesini andırıyor. Fazla yer kaplamayan bu özellik, kol dayama bölgesinde daha fazla hacim yaratıyor.
S-Max’in iç mekânında pek çok eşya saklama gözü bulunurken, araç, isteğe bağlı olarak iki parçalı cam tavanlı olarak da satın alınabiliyor. Titanium donanım paketiyle getirilen S-Max’in standart donanımında, Akıllı Güvenlik Sistemi (IPS), ESP, Çekiş Kontrol Sistemi, radyo/CD çalar, otomatik klima gibi özellikler bulunuyor. İleriki aylarda Yokuş Kalkış Desteği (HLA), Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS) gibi isteğe bağlı donanımlar da olacak.
Aracın kaputunun altında ise, 2.0 litre 140 HP güç üreten dizel motor bulunuyor. Şimdilik sadece 6 ileri manuel şanzıman ile satılan S-Max’e, daha sonra otomatik vites seçeneğinin de geleceği belirtiliyor. Fiyatı 64 bin 900 YTL olan S-Max’in isteğe bağlı donanımlarının toplamı 8 bin YTL’yi buluyor. (2006)