Otomobil 'Şafak tanrıçası' Türkiye yollarında

'Şafak tanrıçası' Türkiye yollarında

31.07.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Adını mitolojiden alan Eos, tasarımını ise Murat Günak ve ekibine borçlu. 365 gün sürüş keyfi vaadeden Volkswagen'in cam tavanlı coupe+cabrio modeli, Türkiye'de de satışa sunuldu

Şafak tanrıçası Türkiye yollarında
Volkswagen'in "Kaplumbağa" olarak hafızalarımıza kazınan Beetle, ardından Karmann Ghia, Golf ve New Beetle ile sürdürdüğü cabriolet geleneğinin son halkası olan Eos, Türkiye'de de satılmaya başlandı. Açılabilen entegre cam tavanıyla dikkat çeken Eos, 58 bin 900 YTL'den başlayan tavsiye edilen fiyatlarla satılıyor.

VW Grubu’nun Tasarım Bölümü Başkanı Murat Günak ve ekibinin kaleminden çıkan “üstsüz" Eos, "şafak tanrısı" anlamına gelen adını ise mitolojiden almış. "365 gün kullanılabilecek bir otomobil" olarak nitelenen Eos'un cam tavanı, aynı zamanda sunroof özellikli, yani yarı yarıya da açılabiliyor. Beş ana bölümden ve toplam 470 parçadan oluşan tavan, 25 saniyede açılıp-kapanabiliyor. Tavan açıkken 205 litre olan bagaj hacmi, tavan kapatıldığında 380 litreye yükseliyor.

Haberin Devamı
Üç motor seçeneği

Golf modellerinden tamamen bağımsız tasarlanan yeni Eos, özellikle önden, VW’nin yeni tasarım dilinin özelliklerini taşıyor. Dört kişilik araç, kalite hissinin ön planda tutulduğu bir iç mekana sahip. Göstergeler, müzik sistemi, klima gibi ayrıntılar diğer modellerden tanıdık gelse de, kapı ve yan kaplamalar, havalandırma ızgaraları, arka koltuklar ve otomatik klima Eos içen özel olarak geliştirilmiş.

Türkiye’de 1.6 lt FSI (115 HP), 2.0 lt turbo FSI (200 HP) benzinli ve 2.0 lt TDI (140 HP) dizel motor seçenekleriyle satılmaya başlanan Eos'da, zengin donanımlar bulunuyor. Standart donanımlar arasında ESP (Elektronik Denge Porgramı), 16 inç alüminyum jantlar, tam otomatik klima, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, spor koltuklar bulunuyor. 10 hoparlörlü ve 600 Watt güce sahip Dynaudio müzik sistemi, dinamik viraj farı ve bi-Xenon ön farlar, elektrikli, kolay giriş sağlayan ön koltuklar isteğe bağlı sunulan özelliklerden.