Otomobil ‘Sedanımız olmadan iyi iş başardık!’

‘Sedanımız olmadan iyi iş başardık!’

29.07.2012 - 23:43 | Son Güncellenme:

Bu yılın ilk yarısında toplamda yaklaşık 8 bin 500 adet araç satarak istikrarlı büyümeye devam ettiklerini söyleyen Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, "Elimizde orta sınıf bir sedan ya da hatchback modelimiz bulunmadan da iyi iş başardık. Pazar küçülürken büyüdük" dedi.

‘Sedanımız olmadan iyi iş başardık’


Otomotiv pazarının geçen yıla göre yüzde 19'luk düşüş yaşadığını, buna karşın satışlarının geçen yılla hemen hemen aynı seviyelerde gerçekleştiğinin altını çizen Sancaktaroğlu, "İlk yarı yıl sonunda 7 bin 720 adetle binek araçta yüzde 3,2, toplamdaysa 8 bin 416 adetlik satışla yüzde 2,5’lik pazar payına sahip olduk. Yıl sonu için yüzde 3'lük pazar payı hedefine doğru ilerliyoruz" diye konuştu. Geçen yıl 20 bin adede ulaştıklarını, bu yıl ise söz konusu rakamın üzerine çıkmayı hedeflediklerini anlatan Sancaktaroğlu, "İlk yarıda yaşanan pazar daralmasının, ikinci yarıda etkisini kaybedeceğini düşünüyoruz.

Qashqai’nin gücü
Temmuz ayı, Ramazan'ın da etkisiyle durgun geçiyor. Ancak önümüzdeki aylarda toparlanacağını öngörüyoruz" dedi.
Ellerinde B ya da C sınıfı sedanın yanı sıra orta sınıf bir hatchback model de bulunmadığını hatırlatan Sancaktaroğlu, "Pazarda özellikle sedan modellerin iyi bir payı var. Ancak hatchback’in yanı sıra crossover modellere büyük bir yönelim söz konusu. Bu noktada fenomen modelimiz Qashqai ile çok iyi iş başardık" diye konuştu.

Qashqai'nin yıl sonuna doğru satışa sunulacak 1.6 lt dizel motor seçeneğinin de ilgi uyandıracağını kaydeden Sancaktaroğlu, Juke modelinin de pazarda yerini bulduğunu ve kabul gördüğünü vurguladı. Sancaktaroğlu, "Elbette sedan ve hatchback için çeşitli alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Gelecek yıl 30 bin adet gibi bir hedefimiz var. Ancak kesinleşmiş model yok" dedi.

NV200 modelinin fiyat açısından hala Türkiye'de satışa sunulacak ölçüde avantajlı hale gelmediğini söyleyen Sancaktaroğlu, "Üzerinde çalışmayı sürdürüyoruz. Ancak halen fiyatı yüksek. Türkiye'ye birkaç 100 adet satmak için getirmek istemiyoruz" ifadesini kullandı.
İngiltere'de üretimine başlanacak ve kısa süre önce Japon pazarında Note adıyla satışa sunulan araçtan da umutlu olduklarını belirten Sancaktaroğlu, B ile C sınıfı arasında olan aracın Avrupa versiyonunun çıkış tarihinin henüz belli olmadığını kaydetti.