Otomobil Skoda Cenevre'de Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Skoda Cenevre'de Yeni Bir Dönem Başlatıyor

05.03.2015 - 10:38 | Son Güncellenme:

Bu yıl Cenevre Motor Show'a büyük yeniliklerle gelen Skoda, tamamen yenilenen Superb’in tanıtımından sonra, Octavia RS ve Octavia Combi RS'in daha ateşli versiyonu ile Fabia 'Monte Carlo‘nun Dünya Prömiyerlerini de gerçekleştirdi.

Skoda Cenevrede Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Skoda, Cenevre Motor Show'da markanın dinamizmini de ortaya koyarak dikkatleri üzerinde topladı.

Cenevre'de dünya prömiyeri yapılan Octavia RS 230, ateşli tasarımı, sportif kabini, modern teknolojisi ve etkileyici gücüyle dikkat çekiyor. Skoda Octavia RS'in özel bir versiyonu olan 230, isminden de anlaşılacağı gibi 230 beygir güç üretiyor. 2.0 lt TSI motorun, güncellenerek daha fazla güç elde edilmesi sağlanmış. Bu otomobil 6 ileri manuel şanzımanla birlikte tercih edildiğinde 0’dan 100 km/s’ye 6.7 saniyede çıkıyor. Maksimum hızı ise 250 km/s’ye ulaşıyor. Tüm bu özellikler Octavia RS 230’u, gelmiş geçmiş en hızlı Octavia modeli yapıyor.

Octavia RS 230’da spor süspansiyon standart olarak sunuluyor. Standart Octavia’ya göre 15 mm alçalan gövdenin yanı sıra, elektro mekanik direksiyon optimum yol tutuş ve çeviklik sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde daha dar virajlar, daha az direksiyon girdisiyle dönülebiliyor.

Görsel açıdan Octavia RS 230 sportif karakterini açıkça vurguluyor. Özel siyah tasarım paketinde 19 inç mat siyah jantlar, siyah ızgara, siyah ayna kapakları, kırmızı kaliperler dikkat çekiyor. Siyah tavan rayları da Combi RS 230’da sunuluyor. Ayrıca otomobilin farklı motor sesi için iki mat egzoz çıkışa da otomobilde yer alıyor.

Corrida Kırmızısı, Ay Beyazı, Sihirli Siyah ve Çelik Grisi olmak üzere dört özel gövde rengiyle Octavia RS 230 ve Octavia Combi RS 230, Haziran ayında satışa sunulacak.

Fabia Monte Carlo “ Akıcı Bir Tasarım“
Skoda’nın Cenevre'de bir diğer dünya prömiyeri ise Fabia'nın Monte Carlo versiyonuydu. Farklı detaylarıyla Fabia'yı bir adım daha öne taşıyan Monte Carlo versiyonu, çekici bir tasarım paketine ve sportif kabine sahip.

Tamamen yenilenerek 2014 yılının sonunda tanıtılan Fabia, aynı zamanda Skoda’nın evrimleşen tasarım dilinin de ilk temsilcilerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Bu özellikleriyle birlikte Monte Carlo versiyonu ise, otomobilin tasarımına daha fazla dinamiklik ve sportiflik katıyor.

16-17 inç jantlar, dış tasarımdaki siyah detaylar, siyah cam tavanı gibi dikkat çekici özellikler Fabia Monte Carlo'yu farklı kılıyor. Kabinde diğer özelliklerin yanı sıra üç kollu sportif deri direksiyon ve spor koltuklar da oldukça beğeni topluyor. Spor süspansiyonu opsiyon olarak sunulan Fabia Monte Carlo, bu seçenekle 15 mm alçaltılmış olarak piyasaya sunulacak.

Skoda Güçlü Ürün Gamı ile Cenevrede
Skoda Cenevre’de güçlü ürün gamını da sergileme fırsatını da buldu. Octavia RS'in yeni versiyonu ile Fabia 'Monte Carlo‘nun dünya prömiyerleri gerçekleştirilen Skoda Yeni Superb 4x4 versiyonları ile birlikte Octavia 4x4 Scout Combi, Octavia Combi RS 230, Octavia G-Tec Combi, Yeti 4x4, Yeti Monte Carlo, Rapid Spaceback ve Fabia Combi’yi de beğenilere sundu.

Haberin Devamı

Skoda Cenevrede Yeni Bir Dönem Başlatıyor