Otomobil Sonunda ortaya çıktı! İşte yeni Mercedes S Serisi

Sonunda ortaya çıktı! İşte yeni Mercedes S Serisi

19.04.2017 - 11:32 | Son Güncellenme:

Mercedes S-Serisi'nin makyajlı hali, sonunda kamuflajsız olarak ortaya çıktı.

Sonunda ortaya çıktı İşte yeni Mercedes S Serisi

Mercedes'in amiral gemisi S-Serisi makyaj operasyonundan geçti. Otomobilin dış bölümde ufak değişimler gözlenirken, kabinde yeni teknolojiler ile görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Birçok teknolojik yenilik ve ufak tasarım dokunuşları ile gelen S Serisi, artık daha fazla sürüş yardımı getirerek insanları otonom sürüşe bir adım daha yaklaştırıyor.

Mercedes, yeni LED ön ve arka farlarda Akıllı Aydınlatma Sistemine yer vermiş. Bu paket dâhilinde ön farlar Ultra Geniş Huzme, Yol Yüzeyi Tarama ve viraj takip özelliklerine sahip olacak. 20" çapında iki yeni jant seçeneği dış bölümdeki dokunuşları tamamlıyor.

KAPUTUN ALTINDA NE VAR?

Güç anlamında Mercedes, amiral gemisi modelinde yelpazeyi oldukça genişletmiş. Çift turbolu, 3.0 litrelik V6 motor 367 bg güç üretebiliyor. Bir adım yukarıda Maybach ve S550'de standart olan çift turbolu, 4.0 litre hacmindeki V8 yaklaşık 476 bg sunuyor. AMG S63'te ise aynı motorun 612 bg'lik türevi var. Yeni AMG Speedshift 9 ileri otomatik şanzımana kavuşan S63, bu motor/vites kutusu ikilisi sayesinde durur hâlden 97 km/s hıza sadece 3.4 saniyede ulaşabiliyor. S65, 630 bg'lik V12 motor ile devam ediyor.

Haberin Devamı

İç mekana dair fotoğrafları geçtiğimiz günlerde görmüştük. Üç kollu direksiyona geçişin yapıldığı kabinde iki yeni ahşap detay seçeneği var. LED ambiyans aydınlatmasında renk seçeneği diğer modellerde gördüğümüz gibi 64.

Boyutları 12.3 inç olan ve yüksek çözünürlüklü iki ekran, artık tek bir çerçeveye sığdırılmış durumda. Direksiyon üzerinde her iki ekranı da kontrol eden dokunmatik paneller var. Aracın tüm fonksiyonları konsolun merkezinde bulunan dokunmatik panellerden ve ses komutuyla da yapabiliyor. Classic, Sport ve Progressive olmak üzere üç farklı ekran teması seçeneği, makyajlı S-Serisi'nin sunduğu yeni teknolojiler arasında.

Kaynak: Motor1 Türkiye