Otomobil Temsa üç önemli pazara Mısır’dan açılacak

Temsa üç önemli pazara Mısır’dan açılacak

18.02.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Temsa’nın 20 milyon euro’ya mal olacak Mısır fabrikası 2008 yılında üretime başlıyor. Mısır’da üretilen otobüsler Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Körfez ülkelerine ihraç edilecek

Temsa üç önemli pazara Mısır’dan açılacak
SONGÜL HATISARU Kahire

Sabancı Grubu’na bağlı Temsa, Mısır’da Körfez, Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarlarına otobüs ihraç etmek amacıyla üretime yapacağı 20 milyon euro’luk fabrikasının temelini attı. Üretim, 2008’in ilk çeyreğinde başlayacak.
Temsa’nın ilk etapta 500 otobüs ve 500 midibüs üretmeyi planladığı fabrikada, Sabancı Grubu’nun ortağı, yaklaşık 14 yıldır Nile Kordsa’da birlikte çalıştığı, Ortadoğu’nun önde gelen plastik üreticisi Mısırlı Lasheen Ailesi. 10. Ramadan Sanayi Bölgesi’nde temeli atılan fabrikada Lasheen Group’un hissesi yüzde 35.

Haberin Devamı
Safari üretilecek
İlk etapta 30 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 80 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek fabrikada, Temsa’nın geliştirdiği “Safari” otobüsleri üretilecek. Üretilen araçlar, başta Mısır olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Lübnan, Suriye, Ürdün, Sudan, Libya, Tunus ve Cezayir’e ihraç edilecek.
Temel atma töreni için Kahire’ye gelen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bu yatırımda 1993’ten beri iş ortakları olan Lasheen Group’la Temsa’yı bir araya getirdiklerini belirtti.

“Önce bölgeselleşeceğiz”
Mısır’ı Türkiye’den ulaşamadıkları pazarlar için seçtiklerini söyleyen Sabanca, “Bu, globalleşmenin bir gereği. Önce bölgeselleşeceğiz. Temsa Mısır fabrikası otomotiv işimiz için mükemmel bir üretim ve ihracat üssü olacak. Tıpkı Avrupa pazarlarında olduğu gibi, Temsa’nın Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz” dedi.