Otomobil Terrafugia imzalı uçan otomobil ‘den yeni video

Terrafugia imzalı uçan otomobil ‘den yeni video

22.07.2015 - 11:16 | Son Güncellenme:

[gallery size="large" ids="68999,69000,69001,69002,69003,69004,69005"] Uzun süredir sürücüsüz araçlar, uçan araçlar ve hem karada hem de denizde gidebilen araçları sizlere aktarıyoruz. Sürücüsüz araçlar konusunda büyük yol kat edilse de uçan otomobiller konusunda...

Terrafugia imzalı uçan otomobil ‘den yeni video

Uzun süredir sürücüsüz araçlar, uçan araçlar ve hem karada hem de denizde gidebilen araçları sizlere aktarıyoruz. Sürücüsüz araçlar konusunda büyük yol kat edilse de uçan otomobiller konusunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Uçan arabalar konusunda çeşitli çalışmalara imza atan Terrafugia‘nın yayınladığı son videoda ise geleceğin araç konsepti birkez daha karşımıza çıktı.

Haberin Devamı

Terrafugia ‘nın TF-X ismini verdiği bu otomobil şimdilik hayal ürünü olsa da günümüzde kullandığımız birçok teknoloji ürününün de ilk zamanlarının bu tür videolar ile tanıtıldığını unutmamakta fayda var. üç tekerli bir otomobil görünümünde olan Terrafugia ‘nın TF-X isimli aracı hem karada gidebilen bir araç hem de istendiği zaman kanatlarından çıkan pervanelerle helikopter gibi uçabilen bir araç. Terrafugia‘nın uçan aracı TF-X‘in kalkışa geçmesi için ise birkaç saniye yeterli oluyor. Üstü açılabilen arabalarda olduğu gibi birkaç mekanizmanın devreye girmesiyle kısa sürede pervaneler ortaya çıkıyor ve araç olduğu yerden kalkışa geçiyor. Terrafugia ‘nın uçan aracı TF-X 'in saatte 321 kilometre hıza ulaştığı söylenirken aynı zamanda tek depo ile 800 kilometreden fazla yol kat edebildiği ifade ediliyor. Şimdi sizleri Terrafugia ‘nın uçan aracı TF-X ‘in videosu ile baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler.