Otomobil Tesla Semi’nin test sürüşü görüntüleri ortaya çıktı

Tesla Semi’nin test sürüşü görüntüleri ortaya çıktı

12.12.2017 - 19:39 | Son Güncellenme:

Tesla Semi geçtiğimiz ay yapılan tanıtımından sonra ilk kez test edilirken görüntülendi. Roy Greenberg adlı bir kişi tarafından Instagram’da yayınlanan videoda dorsesiz olarak test sürüşü yapılan Semi’nin detayları dikkat çekti. Ancak video kısa süre sonra platformdan kaldırıldı.

Tesla Semi’nin test sürüşü görüntüleri ortaya çıktı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Kasım ayında Elon Musk’ın sunumuyla tanıtılan çekici Tesla Semi ve spor araba Roadster dünya çapında dikkat çekmişti.

İlk tanıtımda araçların neye benzediğine dair bir fikir oluşmamıştı. Daha sonrasında dorse bağlı halde kaydedilen görüntülerde yine çekicinin detaylarını fazla görülmemişti ancak şimdi dorsesiz bir şekilde test sürüşü yaparken Roy Greenberg tarafından kaydedilen görüntülerde Tesla Semi’ye dair daha daha net bir fikir oluştu.

Tesla Semi’nin kasasının arka tarafının çok fazla derin ve boş olması ve çekicinin alt bölümündeki dev batarya dikkat çekti. Tesla’nın yayınladığı verilerde bataryaların 1 megavat kapasitesi var ve görüldüğü üzere oldukça büyük ve ağır bir yapıya sahip.

Haberin Devamı

Henüz prototip halindeki aracın üretilmesine 2 yıl daha var. Satın almak için ise 20 bin dolar ön ödeme şartı var. Fiyatları ise 150 bin ve 180 bin dolar arasında değişiyor. Ancak Founders Series isimli özel serisi için 200 bin dolar ödeme gerekiyor ve ödeme sipariş esnasında alınıyor.