Otomobil TGS Dış Ticaret halka açılıyor

TGS Dış Ticaret halka açılıyor

27.05.2012 - 23:40 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde 200’ü aşkın imalatçı firmanın 20 binden fazla çalışanın üretim gücünü 5 kıtada 100’ü aşkın ülkeye ihraç eden TGS Dış Ticaret, 30-31 Mayıs 2012 tarihleri arasında halka açılıyor.

TGS Dış Ticaret halka açılıyor

TGS ortaklarından Genel Koordinatör Hikmet Tanrıverdi, TGS’yi Halk Yatırım Menkul Değerler liderliğindeki konsorsiyumla halka açacaklarını söyledi. Tanrıverdi, TGS’nin halka arz fiyatını 5.60 TL olarak belirlediklerini, halka arz büyüklüğünün ise 14 milyon TL olacağını kaydetti. Hisselerin yüzde 80’ini yurt içi bireysel yatırımcılara, kalan yüzde 20’sini ise yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayırdıklarını anlatan Tanrıverdi, şirketin halka arz sonrası piyasa değerinin 42 milyon TL olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

‘Hafif ticarilere vergi desteği yerinde bir karar’

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, hafif ticari araçlardaki düşük ÖTV oranıyla ilgili olarak, “Hafif ticari araçların vergisel olarak desteklenmesi fikrini doğru buluyorum. Söz konusu sınıf, ülke ekonomisine ciddi katkılar
sağlıyor. Bu modelle ilgili yerli yatırım yapmış firmalar var. Bunlar istihdam, ihracat yaratıyorlar. Bence desteklenmeli” dedi. Hafif ticari ile binek otomobil arasındaki ÖTV farkının biraz çok açık olduğuna işaret eden Bozkurt, binek otomobil ile hafif ticari araç arasındaki ÖTV’nin bugün denge noktasına geldiğini kaydetti. Toyota’nın Türkiye’de hafif ticari araç üretmesine ilişkin bir çalışma için önceden ekip kurduğunu hatırlatan Bozkurt, “Yeni bir ticari aracı, Verso projesinin yanında tamamen yeni Doblo’nun olduğu segmentte yeni bir Toyota nasıl yaratılır diye ekip kurmuşlardı. Çalışmalar başlamıştı. Verso onay alamayınca, arkasından bir de vergilerle ilgili değişiklikler olunca, o projeyi maalesef şu anda beklemeye aldılar. Türkiye olarak önümüzdeki fırsatı kaçırdık” diye konuştu.

Corolla kapasiteyi artıracak
Gelecek yıl üretimine başlanacak Corolla’nın, Adapazarı fabrikasının 170 binlik kapasitesini doldurmasını beklediklerini kaydeden Bozkurt, üretilecek aracın 400 kişilik ilave istihdam getireceğini ve ek 150 milyon euroluk yatırımla gerçekleştirileceğini anlattı.