Otomobil Touareg sahiplerine özel macera turları başlıyor

Touareg sahiplerine özel macera turları başlıyor

03.02.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hizmet kalitesi konusunda belirlenen hedeflere kısa zamanda ulaşan Doğuş Otomotiv, VW’nin tüm dünyadaki satış teşkilatına örnek oldu

Touareg sahiplerine özel macera turları başlıyor
Levent Köprülü

Doğuş Otomotiv - VW Binek Araç, Türkiye’de sayıları 3 bini bulan Touareg sahiplerine yönelik macera turlarına başlıyor. Touareg sahiplerinin, araçlarının kabiliyetlerini en iyi şekilde keşfetmeleri ve kullanabilmelerinin yanı sıra heyecanlı vakit geçirmelerini de sağlayacak bu turlar, ilk etapta Kaz Dağları civarında gerçekleştirilecek.
“Volkswagen Driving Experience” adı altındaki organizasyonlar, hafta sonlarında yaklaşık 10’ar araçlık kafilelerle düzenlenecek. Katılım bedeliyse 250 euro olacak. İsteyenler, Volkswagen’in yurtdışı sürüş organizasyonlarına da katılabilecek. Güney Afrika ayağına katıldığımız ve VW AG tarafından yapılan Volkswagen Driving Experince organizasyonu, İzlanda’dan Bostwana’nın vahşi topraklarına, Çin’den ABD’ye, Tibet’e kadar farklı coğrafyalarda yapılıyor. Bu rotalar arasında Mühih’ten başlayıp İstanbul’da biten bir aktivite de mevcut.

Haberin Devamı
Türkiye örnek oldu

Volkswagen tarafından yaklaşık iki yıl önce başlatılan projede satış sonrası  hizmetler konusunda pilot ülke olarak seçilen Türkiye, tüm dünyaya 'örnek’ oldu.
Doğuş Otomotiv, VW AG Satış Sonrası Hizmetler Bölümü tarafından belirlenen 3 yıllık hedeflere iki yılda ulaşmayı başarırken, bu hedefi geçen ilk ve tek ülke konumuna geldi. Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Servis kalitesi göstergelerindeki gelişme açısından dünyada birinci olduk. Bu yüzden Almanya’da düzenlenen ve 60 ülkenin katıldığı uluslararası toplantıda hizmet kalitesini artırmak için yapılacaklar konusunda örnek gösterildik ve bu, diğer ülke yetkililerine yapılan sunumla anlatıldı” dedi.
VW AG Yönetim Kurulu ve Almanya’daki kalite müdürlerinin bulunduğu bir toplantıya video konferansla katılarak uygulanan çözümleri paylaştıklarını belirten Uygun, böylece Türkiye’de geliştirilen çözümlerin bazılarının Almanya tarafından da benimsenerek uygulanmaya başlandığını kaydetti.
Bu nedenle gerek VW AG’den, gerekse de diğer ülkelerdeki temsilcilerden bazılarının Türkiye’ye gelerek bir tür eğitim aldıklarını ifade eden Uygun, aynı zamanda VW’nin dünya çapında gerçekleştirdiği garanti denetimlerinde “en az hatayla çalışan ülke” olarak rekor kırdıklarını bildirdi. Bu konuda son yıllarda gerek servis personeli, gerekse de servis bölümlerindeki artışla hizmet kalitesini sürekli geliştirdiklerinin altını çizen Uygun, bunun Türkiye’de alınan ödüllerle de pekiştirildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

SUV pazarı artacak
Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Uygun, Türk müşterilerin tercihlerinin de artık Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarındakilerle benzerlikler göstermeye başladığına dikkat çekerek, lüks SUV yani 4x4 pazarının büyüyeceğini öngördüklerini kaydetti.
2007 yılı başında satışa sundukları makyajlı Touareg modelinden geçen yıl 300 adedin üzerinde satış gerçekleştirdiklerini söyleyen Uygun, “Bu yıl 400 adet Touareg satarak, Türkiye’de lüks SUV pazarında ilk üçe girmeye konsantre olacak biçimde hedefimizi belirledik” dedi. Yılın ikinci yarısında satışa sunacakları Tiguan ile 4x4 sınıfında daha geniş bir hedef kitleye ulaşacaklarını da vurgulayan Uygun, “Touareg’le yakaladığımız lüks SUV segmentindeki başarıyı, bu yıl getirmeyi planladığımız Tiguan’la sürdürmek istiyoruz” ifadesini kullandı.