Otomobil Toyota'dan uygun fiyatlı limuzin: Century

Toyota'dan uygun fiyatlı limuzin: Century

27.06.2018 - 16:05 | Son Güncellenme:

Japon merkezli Toyota, gelecek günlerde ayda 50 adet satmayı planladığı limuzini Century'nin uygun fiyatlı bir Rolls-Royce seçeneği ile geleceğini açıkladı. İşte detaylar...

Toyotadan uygun fiyatlı limuzin: Century

Japon otomobil üreticisi Toyota, ayda 50 adet satmayı planladığı Century adlı limuzini ile ultra-lüks otomobil pazarında uygun fiyatlı bir Rolls-Royce seçeneğide ekleyeceğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Toyota şirketinin ultra-lüks otomobili olan Century'nin yeni serisi tanıtıldı. Otomobil, 5.0 litre hacimli V8 motorla birlikte elektrikli bir ünite de kullanılarak hibrit şekilde üretilecek ve toplamda 430 bg güç üretecek. Önceki modelindeki V12 motorun yerini alacak bu yeni serinin yakıt tasarrufuna da katkıda bulunabilir. Şirket bu yeni araç için ayda 50 adetlik bir satış hedefi koydu.

Toyotadan uygun fiyatlı limuzin: Century

Otomobilin simgesinde yer alan anka kuşu şeklinde olan armanın monte edilmesi yaklaşık 6 hafta sürdüğü belirtildi. El yapımı üretilen aracın, firmanın diğer modellerine göre çok daha premium bir hava taşıyacağı açıklandı. Modern güvenlik teknolojilerinden de nasibini alan lüks otomobil, Toyota’nın “Safety Sense” paketindeki ön çarpışma önleyici, adaptif hız sabitleyici, şerit takip sistemi ve tabela okuma gibi sistemlerin tümüne sahip olacak.

Haberin Devamı

Toyotadan uygun fiyatlı limuzin: Century

İlk olarak 1967 yılında üretilen ve firmanın kurucusu Sakichi Toyoda’nın doğumunun 100. yılı sebebiyle Century ismi verilen limuzin, yeni nesline 21 yılın ardından kavuştu. Yerini aldığı modele göre aks mesafesini 65 mm artıran Toyota Century, arka yaşam alanındaki ferahlığı artırdı. 5335 mm uzunluğa sahip otomobil, Mercedes-Benz S Serisi’nin “Long” versiyonundan 110 mm daha uzun. 1930 mm genişliğe sahip aracın yüksekliği ise 1505 mm olarak açıklandı.

Şirket henüz yeni limuzin Century için bir fiyat bilgisi açıklamadı.

Kaynak: Autocar