Otomobil V1 Challenge'da büyük final!

V1 Challenge'da büyük final!

13.12.2012 - 11:21 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin safkan yarış otomobili VOLKICAR ile gerçekleştirilen V1 Challenge’da final yarışı bu hafta sonu yapılıyor.

V1 Challengeda büyük final

Tüm sezon yaşanan heyecanın doruk noktasına ulaşacağı yarış, Pazar günü İzmit Körfez Pisti’ne özlediği adrenalin ve heyecanı geri getirecek.

Ralli efsanesi Volkan Işık tarafından tasarlanıp üretilen yarış otomobili VOLKICAR ile yapılan Türkiye’nin en çekişmeli ve heyecanlı yarış serisi V1 Challenge ikinci sezonunun sonuna geliyor. 16 Aralık Pazar günü İzmit Körfez pistinde yapılacak ve motorspor severler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek yarışlarda şampiyon adayı dört pilot bulunuyor.

Geçen senenin V1 Challenge şampiyonu Burak Çukurova başarısını tekrarlayarak Altın Kupa’nın sahibi olmak istiyor. Çukurova son yarış öncesi 88 puan ile ikinci sırada bulunuyor. 92 puanla ilk sıradaki Yağız Avcı, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda kaçırdığı birincilikten sonra gözünü V1 Challenge şampiyonluğuna dikmiş durumda. Geçen sene V1 Challenge’ı üçüncü olarak tamamlayan Can Tolon bu sene tecrübesini arttırdı. Son yarışa Burak Çukurova ile aynı puanda başlayacak olan Tolon, zirveyi hedefliyor. Şampiyonluk şansı bulunan son pilot ise motorsporları kariyerinin ilk sezonunda yıldızı parlayan Ümit Can Özdemir. Dördüncü sıradaki genç pilotun puanı 77.
16 Aralık Pazar günü koşulacak ve 16 pilotun yarışacağı ilk yarışın başlama saati 14:15. Şampiyonun belirleneceği sezonun son yarışı ise 15:30’da start alacak. Yedi ayaktan oluşan V1Challenge’ın bu son yarışında ilk üçe giren pilotlar saat 16:00’da yine İzmit Körfez Pisti’nde yapılacak ödül töreninde kupalarının sahibi olacaklar.

Telia Sonera’nın ana sponsoru olduğu V1 Challenge’a, Lassa, Castrol, ISS Catering Services, CMS, Vakkorama ve Power FM ise co-sponsor olarak destek veriyor.